Nu-i deșeu ca celofanu, nici Someș ca și Iordanu

-A A +A

Nu-i deșeu ca celofanu, nici Someș ca și Iordanu
  În zi de Bobotează, albia Someșului arată dezastruos din punct de vedere ecologic. Fotografiile primite, sâmbătă, de la doamna Emilia Rus, preoteasa din satul Nepos, sunt relevante în acest sens. Explicațiile, la fel: ”Nu e râul Iordan. E apa Someşului în aria protejată Sit Natura 2000 care aşteaptă mâine sfinţirea lui. Probabil veţi spune că nu s-a schimbat nimic în toţi aceşti ani, dar noi nu renunţăm la idealul nostru de a avea un viitor curat pentru copiii noştri. Ştim că ecologizările la care participăm pe malul râului Someş sunt în zadar, ştim că munca viceprimarului nostru drag Beşuţi Toader cu oamenii de la ajutor social nu este respectată de fraţii noştri ce locuiesc în sus de satul Nepos care dau la apă în continuare goazele din casele lor, dar noi încă mai visăm la acea zi în care Someşul nostru să fie Iordanul de astăzi din Israel...”, se arată, totuș, optimistă doamna Rus.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Imnul maimuțelor

  Bravo, someșeni! Măcar o performanță să aveți și voi: Să faceți din Someș cel mai poluat râu din Europa. În rest să fiți voi făloși, chiar mândri că sunteți someșeni și să cântați încă odată ca maimuțele: Suntem maimuțe, suntem maimuțe, suntem cele mai mândre maimuțe.

  imaginea utilizatorului Balan Marius- ecologist PV

  Pana-i HAUU si BARGAUU nu intereseaza pe nimeni.

  imaginea utilizatorului Vizitator Sandor Moldovan

  Stimata doamna Emilia Rus,
  sunt un simplu trecator pe langa Somes . Vad cu tristete ca a ajuns groapa de gunoi a localitatilor pe langa care curge in aval.
  Nu putem astepta ca elevii dusi la "ecologizare" sau asistatii sociali sa rezolve problema. Cred ca ar trebui sa ne implicam activ , sa eliminam de la sursa poluarea.
  Sotul dvs. este o persoana care are un cuvant important in comunitatea unde traiti. Nu cred ca Dumnezeu se supara daca la slujba de duminica li se explica oamenilor ca nu este bine sa arunci gunoiul in rau. Prin puterea exemplului , si preotii din amonte ar putea fi convinsi sa faca acelasi lucru . Cred ca este timpul sa facem noi insine ceva , cat de putin. Sa nu asteptam de la altii sa faca bine pentru noi .
  Este doar parerea mea , fara suparare.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close