|

Aceeași lună, două anotimpuri...

-A A +A

Aceeași lună, două anotimpuri...
  E luna ianuarie și, dacă ar fi să ne luăm după caracteristicile climei specifice țării, ar fi trebuit ca frigul și zăpada să fi pus deja stăpânire pe plaiurile noastre. Dar cum există excepții (care tind să devină regulă, mai nou), luna lui gerar se dovedește a fi una extrem de blândă, de primăvară, nicidecum cea mai geroasă din an. Așa se face că în regiunile joase din județ lipsa iernii propriu-zise se manifestă prin culori sumbre și noroi, care au luat locul stratului argintiu de nea.
  În schimb, în regiunile montane din nordul și estul județului, acolo unde altitudinile ridicate determină temperaturi mai scăzute, iarna și-a intrat, pe deplin, în drepturi, acoperind totul cu un strat consistent de zăpadă. Pe alocuri, peisajele sculptate de iarnă, în asociere cu alte elemente, creează adevărate opere de artă ale naturii, pe care doritorii de înălțimi și de drumeții le pot admira, în voie, în aceste zile, când iarna și primăvara își dau nefiresc mâna.
  foto: Facebook Ionel Runcan

  Cristina Rusu

   

  Aprecierea dvs: - Media: 3 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close