|

Jocul Însuraților de la Gledin

-A A +A

Jocul Însuraților de la Gledin
  Sâmbătă, în ziua de Bobotează, după slujba de la biserică și ieșirea la apă, la inițiativa viceprimarului comunei Monor, Gheorghe Moțoc, la Gledin, în Căminul Cultural, s-a reluat o veche tradiție a gledinarilor, Jocul Însuraților.
  După ce a înființat ansamblul folcloric de la Gledin, care a susținut câteva concerte de colinde în Bistrița și acasă, la biserică, viceprimarul Gheorghe Moțoc, iubitor de folclor, a readus pe scena culturală a Gledinului jocurile din bătrâni. Dansatori au fost membrii ansamblului nou format, alături de care s-au prins în joc și sătenii, veniți în număr mare la eveniment, în costume populare.
  După ce am pus pe roate ansamblul folcloric, care, pentru început, a interpretat colinde, m-am gândit că este bine să promovăm și jocurile noastre populare, rămase de la strămoșii noștri. Mi-am propus, și am căzut de acord și cu membrii ansamblului din Gledin, să continuăm și să promovăm obiceiurile și tradițiile noastre de acum încolo fără întrerupere. În acest sens, un sprijin important îl avem din partea primarului Ioan Cira, și el un mare iubitor de folclor adevărat. Dacă Gledinul a fost cunoscut prin prisma Sfântului Pahomie, de acum încolo vor fi cunoscute şi tradițiile, portul și cântecele din acest sat binecuvântat de Dumnezeu și ocrotit de Sfântul Pahomie”, ne-a declarat Gheorghe Moțoc.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close