Pe aici, iarăși nu se trece!

Țăranii năsăudeni, „sabotați” în plină perioadă de transportare a gunoiului de grajd

-A A +A

Țăranii năsăudeni, „sabotați” în plină perioadă de transport a gunoiului de grajd
  Pentru agricultorii sau proprietarii de case din ridul năsăudean „Sub Lazuri”, o zonă din partea de vest a oraşului, mărginită de râul Someş şi calea ferată, vremurile de „obidă” din 2017 s-au întors la începutul lui 2018.

  Concret, pasajul auto peste calea ferată de lângă Valea Spinului a fost vandalizat, fiind lipsit de mai multe dale betonate, astfel că accesul vehiculelor către terenuri ori case nu mai este posibil pe aici, ci doar pe un drum pe care se ocoleşte cu peste 1 kilometru, mai în aval. În luna martie 2017, accesul la același pasaj a fost blocat cu doi drugi de fier, care, însă, nu au rezistat mult timp dorinței agricultorilor de a-și ara terenurile din proprietate. Acum, povestea se repetă, însă nu mai este cu drugi de fier, ci cu dale de beton lipsă.
  Luni, am vorbit despre problemă cu reprezentanți ai CFR care se aflau în zonă pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a căii ferate. Aceştia ne-au spus că nu știu cine a luat dalele de beton, însă foarte probabil vor fi demarate cercetări în acest sens. Până una, alta, în plin sezon de împrăștiere a gunoiului de grajd pe terenurile agricole, gospodarii năsăudeni sunt nevoiți să amâne operațiunea ori să facă un ocol pe la Valea Podului.

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close