Un prim pas spre reabilitarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Năsăud, cu fonduri europene

-A A +A

Un prim pas spre reabilitarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Năsăud, cu fonduri europene
  Rămasă, alături de Colegiului Economic, singura instituție de învățământ ce nu a beneficiat de lucrări de reabilitare în ultimul deceniu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud este în vizorul autorităților locale pentru o modernizare completă, necesară unei clădiri impunătoare, cu o vechime de aproape un secol.
  Primul pas a fost făcut luni, în cadrul primei ședințe din acest an a Consiliului Local, una extraordinară, în care aleșii năsăudeni au fost în unanimitate de acord cu proiectul de Hotărâre inițiat de profesorul Mircea Romocea în ceea ce privește înscrierea în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a clădirii școlii și a terenului aferent acesteia. Potrivit expunerii primarului, decizia va sta la baza întocmirii documentației în vederea obținerii unei finanțări de circa 6 milioane de euro, oferită în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1. B. Investițiile în educație”. Cofinanțarea din bugetul local va fi de 2 la sută, cu obiectiv de reabilitare, modernizare și dotare a unității de învățământ.
  Potrivit istoricului școlii, iniţial construcţia a fost ridicată ca internat al Liceului „George Coşbuc” Năsăud. Din 1928, a funcţionat ca liceu de băieţi. În perioada 1963-1964, în clădire a funcţionat Liceul Pedagogic şi Liceul Nr. 2 (teoretic), cu partea administrativă în subordinea Liceului Nr. 2 (cu personalitate juridică) până în anul 1982. În perioada ocupaţiei maghiare, în clădire a funcţionat un batalion de genişti. Din 1982 a funcţionat cu denumirea de Şcoala Generală Nr.1 Năsăud, iar începând cu data de 30 mai 2003, i s-a atribuit denumirea de Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud. Din anul 2013, denumirea s-a schimbat în școală gimnazială.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close