|

Marius Pop îi învață pe copii nu să se bată, ci să lupte. Medaliile dovedesc faptul că-i iese

-A A +A

Marius Pop îi învață pe copii nu să se bată, ci să lupte. Medaliile stau dovadă a faptului că-i iese
  Karate Kyokushinkai este una dintre cele mai complexe arte marțiale din lume, ce pune accentul atât pe dezvoltarea fizică armonioasă, cât și pe dezvoltarea mentală și disciplinară. Este un stil de luptă full contact, extrem de eficient pentru autoapărare, destinat atât copiilor, femeilor și persoanelor mai în vârstă, cât și sportivilor de performanță.
  În Bistrița-Năsăud a reușit să-și facă un nume în această disciplină sportivă Marius Pop, care împărtășește cunoștințele acumulate prin practicarea îndelungată a acestei arte marțiale, dar și din experiența de la numeroasele competiții la care a participat, cu 120 de sportivi, legitimați la Clubul Sportiv Karate Kyokushin Someș – Bistrița. Antrenamentele se desfășoară atât în Bistrița, în sala de de sport a Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” (marți și joi, de la ora 18.00, iar sâmbăta, de la ora 10.00), cât și în Dumitra și Feldru (luni, miercuri și vineri, orele 16.00-19.00).
  Artele marțiale nu sunt doar despre luptă sau bătaie, aceasta este una dintre cele mai importante lecții de însușit de către cursanți. Ei pleacă din sala de karate cu mult mai mult decât un bagaj de cunoștințe utile în confruntări.
  Să fie oameni drepți în fața oricărui pericol”, este postura care, învățată în sala de karate, devine un model aplicabil în orice situație de viață, spune antrenorul Marius Pop. Mai mult, copiii învață să fie prieteni, să se ajute, învață respectul față de antrenor, față de colegi și față de părinți.
  „Învață o artă marțială, o limbă străină, învață să se apere, învață să facă corect exercițiile, învață să lupte, capătă condiție fizică și rezistență”, enumeră Marius Pop dintre motivele pentru care părinții ar trebuie să-și lase copiii să practice karate.
  Sportivii antrenați de Marius Pop participă frecvent la evenimente sportive de rang național și internațional. Doar la competiții naționale și la cupele României elevii lui Marius Pop au câștigat, începând din 2011, 169 de medalii, dintre care 38 de aur, 53 de argint şi 78 de bronz.
  Asemenea rezultate nu ar fi fost posibile fără îndrumarea unui antrenor cu rezultate, Marius Pop, deși un antrenor tânăr, de 28 de ani, având, la rândul său, în palmares numeroase reușite la competiții naționale și internaționale. A început să practice karate de mic, de la 4 ani, fiind un exemplu al beneficiilor pe care această disciplină sportivă le are asupra dezvoltării fizice și mentale a practicanților. Îl recomandă în plus pentru lucrul cu copiii faptul că a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, având și un master în turism sportiv, CV completat cu un Modul nivel 2 de Psihopedagogie (pe lângă faptul că este și absolvent de Drept, al Universității București).
  Chiar mai lung este celălalt CV, de practicant de karate, cu 23 de medalii câștigate, dintre care 10 de aur, 4 de argint și 9 de bronz:
  1999 Bistrița - medalie de aur la kumite
  2000 Tg. Mureș - argint la kumite și aur la kata
  2001 Cluj-Napoca - argint la kumite și bronz la kata
  2002 Bistrița - aur la kumite
  2003 Baia Mare - aur la kata pe echipe
  2003 Oradea - bronz la kumite
  2004 Bistrița - bronz la kata
  2004 Arad - aur la kata pe echipe
  2005 Tg. Mureș - bronz la kata
  2005 Zalău - bronz la kata și bronz la kumite
  2006 Arad - bronz la kumite și bronz la kata
  2006 Oradea, Cupa României - argint la kumite pe echipe și aur la kata pe echipe
  2006 Oradea - aur la Internaționale
  2007 Arad - argint la kata și aur la kumite
  2007 Oradea, Cupa României - bronz la kumite pe echipe
  2008 Zalău - aur la kata și aur la kumite (70 kg)

  Alexandru GEORGIȚĂ

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close