Traian Ogâgău: „Nu mă mândresc că Sângeorz-Băi este oraș la halul în care arată”

* valorificarea Izvorului nr. 6, o gură de oxigen pentru bugetul sărac al localității

-A A +A

Traian Ogâgău: „Nu mă mândresc că Sângeorz-Băi este oraș la halul în care arată”
  Edilul-șef al orașului-stațiune, Traian Ogâgău, a organizat, miercuri, o conferință de presă la sediul administrației locale, în care au fost expuse starea actuală din Sângeorz-Băi și proiectele de viitor.
  Situaţia de acum nu este deloc roz, în opinia primarului liberal, în condițiile în care, potrivit expunerii sale, circa 85 la sută dintre străzi nu sunt asfaltate, și tot același procent se aplică și gospodăriilor care nu sunt racordate la apă și canalizare. De asemenea, starea deplorabilă în care se găsește infrastructura rutieră a fost cercetată în teren, printr-un tur făcut alături de reprezentanții mass-media pe străzile cartierului de peste Someș, o zonă în care trăiesc mai mult de jumătate dintre sângeorzeni.
  Sper ca proiectele de apă și canalizare să meargă în paralel cu cele de asfaltare a străzilor, pentru că aceste trei obiective sunt prioritare pentru noi”, a spus Traian Ogâgău.
  Primarul a folosit momentul pentru a face un apel către președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, deputatul Daniel Suciu și senatorul Ioan Deneș (propus pentru funcția de ministru al Apelor și Pădurilor), cu rugămintea de a-și îndrepta atenția și către Sângeorz-Băi.
  Chiar dacă nu fac parte din partidul aflat la guvernare, spun asta pentru că avem nevoie de fonduri guvernamentale pentru refacerea infrastructurii rutiere, în condițiile în care bugetul local este unul de subzistență”, a punctat Traian Ogâgău.
  Pe de altă parte, primarul orașului Sângeorz-Băi crede că gura de oxigen pentru bugetul sărac al localității va veni din valorificarea Izvorului nr. 6, pentru care primăria a obținut licență de exploatare, în urma unui proiect depus la Agenţia Naţională a Resurselor Minerale. Deja lucrările pentru decolmatarea acestui izvor cu debit ridicat sunt în curs de derulare, explicațiile prezentate chiar la fața locului de către edil arătând că până în 2019, cu aproximativ 150.000 de lei din bugetul local, vor fi amenajate scalde și mofete, cum era în perioada interbelică, spre folosul sănătății localnicilor și turiștilor.
  „Nu mă mândresc că Sângeorz-Băi este oraș la halul în care arată și la condițiile în care trăiesc cetățenii, însă mă mândresc că, împreună cu colegii din administrația locală, lucrăm să implementăm proiecte de investiții care, la ora actuală, sunt în număr de 18
  ”, a declarat Ogâgău.
  Printre acestea se numără: modernizarea școlii din satul Cormaia, reabilitarea de străzi și trotuare, modernizarea drumurilor forestiere, construirea unui bazin de înot didactic și a unui complex sportiv cu teren de fotbal și tribună acoperită, construirea de noi grădinițe, centrală pe biomasă pentru încălzirea instituțiilor publice, elaborarea Planului Urbanistic General, achiziționarea unui buldoexcavator, construirea și dotarea unui dispensar medical ori reabilitarea capitală a Școlii Gimnaziale „Artemiu Publiu Alexi”.
  Întrebat despre referendumul pentru demiterea lui, primarul Ogâgău a spus că a contestat toate deciziile prefecturii și ale comisiei aferente privitoare la acest referendum, precizând că oraşul-staţiune nu are banii necesari organizării. Legat de semnăturile pentru demiterea sa, primarul a punctat că multe dintre acestea sunt false, iar oamenii au fost induși în eroare.
  „Dacă cineva îmi va putea da un singur motiv real pentru a demisiona, voi demisiona imediat, însă până atunci, lăsați-mă să lucrez pentru modernizarea orașului Sângeorz-Băi”, a conchis Traian Ogâgău.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului politolog

  Felicitări domnule primar că nu v-ați virusat cu gripa „referendum fâs” și faceți treabă mai departe. Politic și administrativ un primar nu poate fi demis pentru nerealizarea unor promisiuni din campania electorală ci trebuie să așteptăm viitoarele alegeri. Atunci se decontează. Legat de finanțare este o lacună în lege. Județul, Guvernul sau cetățenii revoluționari nu pot finanța. La mulți ani!, sângeorzeni...

  imaginea utilizatorului Toni

  Nu ar fi prima data. Si prin anul 2014, cand la guvernare era tot PSD-ul, in timpul mandatului lui Roland Venig, primaria din Sangeorz Bai avea conturile blocate si nu a putut plati salariile cateva luni. A fost nevoie de rugaminti ca sa se intervina la premierul Ponta pentru a debloca situatia creata. Exact ca in celebra replica a lui Dinica din filmul FILANTROPICA in regia lui Nae Caranfil:"mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană". De aici rezulta clar ca de vina este "sistemul". Dupa 1989, aproape 30 de ani atunci cand lucrurile merg prost dam vina pe "sistem". Si asta pentru ca e cel mai comod ca nimeni sa nu-si asume responsabilitatea. "Sistemul" e ceva abstract care nu are chip, nu are vină palpabilă. Nu are cont în bancă. Este efectul centralismului excesiv mostenit din perioada comunista. De aceea ,pentru a nu mai sta cu mana intinsa trebuie ca decizia si resursele sa fie mutate mai aproape de cetatean. De mai bine de 10 ani se tot vorbeste de descentralizare si nu se face nimic.
  Cu alte cuvinte, este nevoie de o reforma administrativa profunda. Din pacate nu are cine. Guvernul actual se pare ca a renuntat total la reforma administrativ-teritoriala a tarii. Guvernul are alte "prioritati", precum modificarea legilor justitiei pentru apararea baronilor penali.

  imaginea utilizatorului politolog

  Domnule Toni aveți mare dreptate. Suntem o societate bolnavă dar nu vrem să recunoaștem. Am scăpat de o recesiune economică și peste puțin timp va trece peste noi o recesiune a democrației care vine din vest ca o gripă. Eu deja am început să recitesc romanul clasicului năsăudean care începe cu citatul „Se mișcă țara! . Dacă se ținea cont de punctul 8 al Proclamației de la Timișoara - 1989 nu eram aici. Simt că am îmbătrânit degeaba...

  imaginea utilizatorului Aurel Bria

  Am vizitat Sangeorz Bai si am participat la Sarbatoarea oierilor de la Cormaia care a fost o reusita a organizatorilor...felicitari...
  Si eu si sotia am post placut surprinsi de curatenia din oras....felicitari Primarului, CL si cetatenilor gospodari.....

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close