Trei elevi din Bistrița-Năsăud au câștigat premiul I la concursul ”LuminaMath”

-A A +A

Trei elevi din Bistrița-Năsăud au câștigat premiul I la concursul ”LuminaMath”
Aproape 14.000 de elevi din clasele II-VIII au participat, recent, la cea de-a XXI-a ediție a Concursului național ”LuminaMath”, un concurs devenit tradiție în școlile românești. În acest an, competiția s-a desfășurat în două etape, una online și o probă scrisă la care s-au înscris mii de copii din întreaga țară. După centralizarea tuturor rezultatelor, nu mai puțin 6.452 de copii au câștigat premii și mențiuni, cei mai buni dintre cei buni fiind în număr de 260, elevi ce au câștigat premiu I și se vor bucura de o tabără națională școlară oferită de organizatori în județul Brașov, la Potigrafu.

Printre campioni se numără și trei copii din județul nostru, și anume: Matei Deneș-Botean, elev în clasa a II-a al Colegiului Național ”Petru Rareș” din Beclean, Andreea Teodora Chiș - clasa a III-a, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, și David Rus (foto) - clasa a IV-a, Școala Gimnazială Romuli. Acesta din urmă este pregătit de profesoara pentru învățământul primar Ioana Ivan și nu este la prima ispravă de acest fel, după ce anul trecut a obținut tot premiul I.

Concursul ”LuminaMath” se bucură de apreciere atât în rândul elevilor și părinților, cât și în rândul profesorilor, întrucât este singurul concurs școlar care se finalizează cu un raport de evaluare a cunoștintelor matematice dobândite de participanți. La proba scrisă, timp de două ore, elevii au raspuns unor întrebari tip grilă care le-au testat în primul rând gândirea logică, subiectele fiind alcatuite de cei mai buni profesori de matematică din țară.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (7 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close