Avem prim-ministru!

-A A +A

Avem prim-ministru!
Vai, câtă vâlvătaie! Câte izbucniri și declarații publice la desemnarea unui nou premier al României! Era să moară cățeaua vecinului de atâta grijă și învolburare politice, și încă la vârf, în clanul Liviu Dragnea și clanul Călin Popescu Tăriceanu. Iar toate astea, tăvălite în public pentru mai nimic, uitându-se faptul că România Partidului Democrat Român este deja obișnuită cu schimbarea macazului, cu ungerea în trombă a unui nou premier.
Ce atâta vorbărie?! De unde și pentru ce atâtea emoții? Doar în Programul de guvernare al PSD scrie negru pe negru: Cât mai mulți premieri ţării, în cât mai puțini ani! Și – cum adică? – nu vedeți că liderul în chestiune se ține de cuvânt? Așa s-a ținut de program și cu sistemul de sănătate, așa și cu modernizarea sistemului de învățământ, așa și cu autostrăzile, ori cum naiba îi spune acestui domeniu de anvergură națională? Da, dom'le, cu INFRASTRUCTURA! Lua-o-ar dracu, că nu se mai termină odată aiureala asta cu autostrăzile și mai e treaba aia cu metroul, cu prelungirea până la Otopeni și prelungirea până la Sfântu Așteaptă! Că e și ăla om, om cu aură de aur, nu de aburi reciclați, dom'le, coleg de instituție cu Sfântul Precarie, încărcat cu răbdare, că din 1994 tot așteaptă și aprobă studii de fezabilitate, care trebuie mereu revizuite, care trebuie să fie dezvoltate mereu sub direcția unor noi și noi miniștri ai Transporturilor, care mai de care cu idei mai strălucitoare, cum a fost ăla, Ioan Rus, clujeanul, dom'le, PSD-istul, care a promis că în doi ani va lăsa România cu gura căscată de atâta uimire la viteza cu care construim, românește, orice. Orice! După care a plecat...
Da', uite, m-am luat cu vorba, când începusem de fapt cu doamna Viorica Dăncilă. O femeie cu noroc, prima în toate demnitățile. Dumneaei a fost desemnată de către PSD persoana cea mai indicată pentru funcția de premier, iar în două clipite președintele țării a fost de acord cu propunerea, spre bucuria larg zâmbitoare a președintelui Camerei, Liviu Dragnea. Și gata. Avem prim-ministru nou! Ce atâta tura-vura?!
Da, însă din gura presei – care este extrem de vigilentă – a ieșit că totul a fost făcut numai ca să fie o faptă bifată pe traiectul ascendent european al țării. Și a început tocarea măruntă a președintelui Klaus Iohannis, că pentru ce așa? Pentru ce nu altminteri? Că președintele a semnat repede actul numirii la Palatul Victoria deoarece îi era teamă că, de juca pe contra, Parlamentul l-ar fi suspendat din funcție... La urma urmei, și ce dacă îl suspendau de la Cotroceni? Pe cuvânt că nu se întâmpla nimic. Urma un referendum și, foarte important, ajungea președinte (interimar) al României Călin Popescu Tăriceanu, ce-al de-al doilea personaj în ierarhia politică a țării... Păi de când așteaptă Tăriceanu așa pleașcă, să poată și el să-și treacă în CV ditamai funcția, să poată și el să circule cu mașina și să nu mai plătească la pompă combustibil, că și așa Tăriceanu, el, nu prea știe prețul scumpit al benzinei și al motorinei.
O altă opinie a presei a fost aceea că președintele Iohannis a semnat repede actul de investire a doamnei Viorica Dăncilă până nu se apucă doamna să-i țină un mic discurs în limba engleză și să nu mai poată (de Iohannis zic) să se înscrie pentru al doilea mandat la Președinția țării, care alegeri au loc în toamna lui 2019. Ce dată însemnată în istoria țării este! Toți o așteaptă, toți vor să scape de anul ăsta, 2018, mai ales UDMR, fiindcă aproape toată suflarea și PSD vrea să se înscrie în cursa pentru Cotroceni. Și toți așteaptă ca atunci Iohannis să dea rateu și să iasă președinte Dragnea, apoi să vedeți cum vor curge cârnații de autostrăzi prin țară!
Câte și mai câte nu a reproșat presa președintelui țării, privind această „fază”, a numirii premierului!
Dintre câți jurnaliști am urmărit, dintre câți analiști politici am ascultat, din păcate niciunul nu a nimerit-o pe cea subtil de reală, cumplit de simplă. Fiindcă președintele, în declarația de după eveniment, chiar a exprimat ceea ce gândea prin zâmbetul său ironic și profund. Mai mult pe tăcute, cum îi este obiceiul:
Da? Asta doriți, domnu' PSD? Asta să se facă. O numim pe doamna Viorica Dăncilă. Hai, să o vedem la treabă, după cum ar fi zis Băsescu, pentru care orice activitate în interiorul guvernului și a instituțiilor importante ale statului era și este „o treabă”. „Să-și facă treaba!”, zicea apăsat. Vorba vecinei Sânzâiana: Du-te-n treabă-ți! Sau vorba doctorului către un copil: Azi ai făcut treaba mare? Astfel, veți putea constata, iubiți alegători, cum Iohannis va aștepta cuminte ca doamna Dăncilă, în funcția ei înaltă, să se compromită pas cu pas, să facă România de minune în toată Europa, cu toate că prim ministra îi va satisface mendrele nenumărate șefului ei, Dragnea. Însă nu contează!
Iar socoteala președintelui a fost cât se poate de transparentă: Cum să refuze numirea pe o funcție așa de mare o femeie? O femeie, oameni buni! „E un președinte misogin”, ar fi declarat repede aceeași presă publică. Klaus e de teapa bărbaților cu comportament deviant, dom'le'!
În ceea ce mă privește și din punctul de vedere al prietenilor mei, urăm României, dacă poate, să se salveze, pe cont propriu, cum a mai făcut-o în câteva rânduri. Cu ajutorul multor dezinteresați, dar vrednici. Nu cu alde Statul Paralel și alde Soroși (de care sunt foarte speriați politicienii Dragnea și Tăriceanu). Apropo, unde a dispărut Statul Paralel, că ăștia doi, ați observat, au trecut „subiectul” la tabuuri, la vinovății șterse, secretizate?

NOTĂ: Ați obsrvat cum Casa Albă (SUA) gafează ca o fată mare? Odată ce a apărut o carte care îl cam pune la zid pe Donald Trump și în paginile ei autorul chiar îl declară neîntreg la minte și spirit, Casa Albă a ieșit și a declarat și demonstrat cu acte că președintele SUA este apt, în toate facultățile mintale! Ce poantă! Păi tocmai această declarație pripită a oficialilor de la Casa Albă demonstrează contrariul celor susținute de către marea instituție...

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Chiar avem prim-ministru? Da' de cand?

imaginea utilizatorului Vizitato: Virgil Rațiu

Chiar așa, domnule. Aveți dreaptă întrebare.
Și eu mă miram, când am scris opinia, față de acest eveniment inedit pentru țară.
După cum se poate observa, am scris despre prim ministru pentru
ca să pot face alte enunțuri, mult mai grave.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close