|

Învinse la limită

-A A +A

Învinse la limită
  Meciul de handbal dintre CSM Bistriţa şi Corona Braşov s-a disputat cu sala plină de suporteri, într-o atmosferă extraordinară în prima parte a meciului, care s-a finalizat cu un optimist 13 – 11 pentru bistriţence. O primă repriză frumoasă, cu combinaţii inspirate, faze complexe şi finalizări de multe ori surprinzătoare. O Laura Pristăviţa în formă bună, creativă şi inspirată la o serie de aruncări la poartă prin surprindere, o Oana Chirilă determinată, dar afectată vizibil de răceală, o Szilvia Szabo tenace, care a reuşit să obţină mai multe lovituri de la 7 metri pentru echipa sa şi, bineînţeles, o Almudena Rodriguez cu soluţii în special de la distanţă. În condiţiile unei apărări destul de agresive a braşovencelor, Daniela Raţiu a fost blocată cvasipermanent, cu toată determinarea care o caracterizează reuşind doar un gol. Insuficient valorificate extremele, ambele cu câte două reuşite, Alexandra Orşivschi arătându-şi valoarea la două contraatacuri.
  Dar...
  Ceva s-a întâmplat în a doua repriză, când, deşi bistrițencele au condus şi cu 4 goluri, au ajuns să fie conduse și cu trei. Fluctuaţiile din acest punct de vedere nu pot fi puse pe seama valorii fetelor, sau a altor factori care ţin de antrenament. Deşi Corona Braşov a beneficiat de 4 jucătoare de lot naţional, am avut victoria în mână... şi am scăpat-o printre degete. Explicaţia aş căuta-o în planul psihologic.
  La început s-a văzut plăcerea jocului, implicare, mobilizare şi o oarecare relaxare care a permis construirea unor faze de spectacol, care au ridiculizat apărarea adversă. După o sincopă în minutul 15-17, bistriţencele au revenit spectaculos. În a doua repriză, am avut impresia că s-au demoralizat. Nu se mai regăseau nici în atac, nici în apărare. Popa a trecut de câteva ori nestingherită printre jucătoarele noastre şi, bineînţeles, ne-a taxat.
  Am mai observat un aspect (poate mă înşel, dar am avut impresia asta la fiecare meci mai dificil): de fiecare dată când trec printr-o perioadă mai grea, jucătoarele noastre, cam toate, au obiceiul păgubos ca în plină fază de atac să bată mingea în faţa apărării. Fragmentează, astfel, cursivitatea atacului, se expun la intercepţie şi dau răgaz adversarelor să se reorganizeze. E suficientă secunda aceea… Apoi, toate atacurile din repriza secundă s-au concentrat în zona interului stânga. O lungă perioadă din meci Magda a fost total ignorată, Almudena stând permanent cu spatele la ea. Braşovencele, în schimb, şi-au utilizat eficient extremele.
  Nu vreau să fiu înţeles greşit: nu sunt genul de cusurgiu care stă confortabil pe scaun şi îşi arată, prin vociferări de multe ori scandaloase, pretinsa superioritate şi cunoştinţele de handbal. Vă iubesc, fetelor! Şi, personal, aş dori să văd la fiecare meci plăcerea jocului, dăruirea totală, spectacol. Indiferent dacă veţi câştiga sau nu.
  Am văzut, pe Facebook şi pe alte site-uri, tot felul de statistici: câte aruncări la poartă, câte reuşite, câte ratări, câte… şi mai câte. Nu asta e handbalul! Ci momentele acelea în care faceţi inimile spectatorilor să bată la unison în timpul fiecărei faze, reuşite sau nu, alături de voi, pentru voi. Lăsaţi la o parte orice reţinere, ţineţi-vă moralul la înălţime şi jucaţi aşa cum ştiţi voi: cu dăruire, cu intensitate, din toată inima. Indiferent cât de grozavă pare echipa adversă!

  CSM Bistrița - Corona Brașov: 27-28 (la pauză 13-11)

  Au marcat pentru echipa noastră Laura Pristăvița (7), Oana Chirilă (7), Szilvia Szabo (4), Almudena Rodriguez (4), Magdalena Paraschiv (2), Alexandra Orșivschi (2) și Daniela Rațiu (1).
  În poartă, Viorica Țăgean a salvat 10 din cele 36 de mingi aruncate de jucătoarele Coronei Brașov pe poarta sa (27%), iar Cristina Sîntămărean a prins două din trei aruncări pe poartă ale brașovencelor (66%).

  Alexandru GEORGIȚĂ

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close