|

Bobița, cățelușa militarilor bistrițeni, prezentă la datorie

-A A +A

Bobița, cățelușa militarilor bistrițeni, prezentă la datorie
  Dacă acum câţiva ani prezenţa unui câine alături de militarii Batalionului 812 Infanterie „Bistrița” era privită cu mirare sau amuzament de către participanții la manifestările publice, treptat lumea s-a obișnuit cu Bobița, extrem de îndrăgită și privită cu simpatie de bistrițeni.
  Nu se știe de unde a apărut Bobița în curtea unității, dar militarii au adoptat-o rapid, oferindu-i mâncare și adăpost. La fel de repede s-a adaptat și Bobița la viața militară, participând alături de soldați la activitățile zilnice din curtea unității, dar și la defilările publice de peste an.
  Cum era de așteptat, Bobița a fost prezentă în fruntea detașamentului de militari și cu ocazia Unirii Principatelor Române, sărbătorită în Piața Unirii din Bistrița. Disciplinată, precum un militar, Bobița a așteptat, ca de fiecare dată, lângă soldați, fără a se amesteca printre „civili”, iar la sfârșitul activității, la fel de cuminte, s-a retras şi ea la unitatea militară...

  Cristina Rusu

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Balan Marius- ecologist PV

  Cu adevarat cea mai frumoasa si curata faptura este de departe catelusa BOBITA. Ea este cea mai pura, cinstita si nepatata. Pe ea CORUPTIA nu o poate atinge. Politruci ,aveti ce invata de la BOBITA. Fie laudat numele ei. Pe cand o statuie in Piata Unirii cu BOBITA ? Pentru asta as contribui cu drag cu bani. Iata o tema de casa pt. primar. Dupa VEVERITE vreau statuie cu BOBITA !

  imaginea utilizatorului Cititor

  Frumos... Foarte nostim acest atasament si aceasta "dragoste de caine "... !

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close