Grevă japoneză la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud

-A A +A

Grevă japoneză la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud
Nu a fost prima dată când angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, alături de colegii lor din ţară, au încercat să atragă atenţia asupra nemulţumirilor de natură salarială. Protestul de marţi a constat într-o grevă japoneză, însemnând purtarea unor banderole albe pentru a arăta că au revendicări, grevă care nu le-a afectat activitatea.
Revendicările lor:
„1. Aplicarea art. 6, lit c (Legea 153/2017)- „asigurarea de salarii de bază egale pentru muncă cu valoare egală”, art. 39 - Eliminarea inechităţilor de salarizare pentru funcţii egale şi muncă egală în cadrul aceleiaşi unităţi, prin analizarea situaţiei fiecărui angajat în parte, salariul de bază stabilindu-se la nivelul maxim aflat în plată în cadrul A.N. Apele Române; 2. Aducerea salariilor la nivelul prevăzut de Legea nr. 153/2017 modificată și completată prin OUG nr. 91/2017 cu referire la încadrarea pe trepte/grade și gradații și aplicarea salariului pentru funcţii similare, fără depășirea salariului maxim prevăzut pentru anul 2022; 3. Adoptarea unei grile de salarizare transparente și aplicabile din ianuarie 2018 - similară grilei actuale din CCM; 4. Sancţionarea de către angajator a persoanelor vinovate de încalcarea culpabilă a Contractului Colectiv de Muncă 2016-2018 şi a Legii nr. 153/2017; 5. Aplicarea Hotărârii nr. 917 din 20 decembrie 2017 a categoriilor de personal, a activităților și a locurilor de muncă pentru care se impune acordarea sporurilor specifice pentru condiții de muncă și a concediului de muncă suplimentar; 6. Deblocarea angajărilor în sistem; 7. Implementarea unor măsuri viabile și reale prin care și muncitorii hidrometri să poată beneficia de concediu de odihnă; 8. Acordarea normei de hrană începând cu luna ianuarie 2018; 9. Încadrarea şefilor de formaţie şi responsabililor de compartiment conform Legii 153/2017 şi atribuţiilor din fişa postului”, potrivit liderului Sindicatului Liber S.G.A. Bistriţa-Năsăud, Silivan Mutu.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Balan Marius- ingijitor al Statului

Nu sunteti toti !Unde-i conducerea si multi altii ? Asa capatati o LAIE ! Faceti bine si nu mai dati nume pompoase , de greva JAPONEZA ca subestimati o tara si un mare POPOR.

imaginea utilizatorului Vizitator

Si cui are sa-i pese de greva japoneza...Asta este pentru tarile civilizate, la noi trebuie sa baricadezi usile firmei ca sa te bage cineva in seama. Oricum autoritatile sunt prea ocupate cu impartirea spagilor din licitatiile de drumuri intre firmele "de casa" ale Consiliului Judetean, asa ca nimeni dintre "factorii de decizie" nu pleaca urechea la niste amarati care fac greva japoneza...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close