Holocaust, agent acoperit, UDMR, Verestoy, pavian, huiduieli

-A A +A

Holocaust, agent acoperit, UDMR, Verestoy, pavian, huiduieli
1. Camerele Parlamentului Polonez, SEIM, sunt pe cale să valideze legislativ o prevedere controversată privind fenomenul Holocaust. Pentru ce o astfel de lege este considerată de unii comentatori europeni „controversată”? Puțini înțeleg, deși diplomația poloneză explică limpede despre ce este vorba. Noua prevedere legală interzice folosirea expresiei „Lagăre de exterminare în masă poloneze”, sub amenințarea unor amenzi usturătoare - aceasta este considerată o formă abuzivă de-a aduce vinovății colective unei țări; faptul că „Lagărele morții” erau situate pe teritoriul polonez, lagărele respective fiind „construite, folosite și administrate” de Armata nazistă, la presiunea lui Adolf Hitler, nu poate constitui acuză la adresa poporului polonez. În acest caz, se bine observă că Polonia nu face altceva decât să își apere demnitatea ca națiune și independența de opinie, atât de specifice acestei țări, dobândite cu jertfe omenești uimitoare, de-a lungul timpului.
Și în România ar trebui emisă o astfel de lege, fiindcă în nordul Moldovei, de exemplu, de crimele săvârșite împotriva evreilor nu Armata Română și civilii români sunt vinovați, ci ucrainienii și rușii au săvârșit crime în masă, fapte abominabile, care trebuie condamnate cu vehemență și argumente. Dar Institutul Wiesel din București aruncă vina numai în cârca Armatei Române! În Ardealul de Nord, armata maghiară/ungară horthystă a dus cu forța mii de evrei în lagărele naziste, nu Armata Română, care nici nu se afla în zonă, forțe de represiune ascunse sub termenul general „jandarmi”, fără să se specifice cărei armate aparțineau acei „jandarmi”!
(Vezi „Mărturiile unei supraviețuitoare a Holocaustului: «N-am avut ocazia să o sărut. Să-i spun: Rămâi cu bine mamă!”». Martora Goldstein Erzsebet afirmă în vreo trei locuri, la modul general: „soțul meu a fost ridicat într-o dimineață de niște jandarmi”, „în dimineața zilei de 4 mai 1944 au intrat jandarmii în casa noastră”, în ghetoul improvizat din Cluj „jandarmii se plictiseau” - Mesagerul de Bistrița-Năsăud, nr.6151/29.01.2018)

2. Odată cu intrarea în muncă a Guvernului Dăncilă, parlamentarii unguri și UDMR-ul în general au rămas în expectativă, practic refuzând participarea la guvernare. Motivul ar fi - și este bine cunoscut - că nu se întrevăd șanse ca UDMR să izbutească în Parlamentul român consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a maghiarilor din România și folosirea limbii materne în administrația publică locală. După câte îmi amintesc, aceste prevederi jignitoare la adresa poporului român - prin ignorarea cu rea-voință a realității istorice din teritoriile românești, din România, stat național indivizibil și unitar - au mai fost dezbătute în Parlament, iar la vremea respectivă s-a ales praful de ele. Praful de pe steagurile secuiești. Ce mai dorește oare sâcâitoarea formațiune politică a ungurilor? De subiectul ăsta ne-am săturat, ca vântul de bătut norii, tot auzindu-i zuruitura an de an!

3. „Evenimentul zilei”, în numărul de joi, 18 ianuarie, i-a adus un omagiu senatorului Verestoy Attila, fondatorul UDMR, care a încetat din viață. Nimic mai firesc de altminteri, un necrolog. Dumnezeu să-l ohihnească! Dar „Evenimentul zilei” pentru ce nu amintește (de ce nu a amintit până în prezent) nimic despre Verestoy Attila, cunoscut în România ca „Senatorul Drujbă”? Nu cred că porecla i-a fost dată întâmplător, după cum nu cred că senatorul a lăsat în urmă o avere evaluată la numai 30 de milioane de euro... Măi să fie, șoarece cu pălărie! Vorba aceea: Anul și milionul de euro! Harnic băiat. Strângător... O fi fost suma aceasta câștigată cinstit? Întreb și eu așa, fără nici o rea intenție...

4. Traian Băsescu iar aprinde scandalul „Ponta – ofițer acoprit SIE”. Mie treburile astea de a arunca cu praf în ochi altuia mi-au plăcut întotdeauna. E un adevărat spectacol mediatic. Mai ceva decât la turci! La fel l-am admirat și pe presarul Robert Turcescu (actual om politic!), care, mai dăunăzi, de vreo doi ani, s-a autodeconspirat ca fiind „spion” pe la mamele și tații importantelor instituții de stat, iar acum e luat strâns în brațe chiar de Traian Băsescu, deconspiratorul din 2014. Tare mi-e „teamă” că în cazurile acestea se poate verifica vorba „Unde dai și ține țipă” sau aia cu „Ofițerul acoperit cu acte în regulă zice despre alt ofițer acoperit cu acte în regulă că ăla e, că ăla e ofițer acoperit SIE”. Nu-i așa că sună ca la grădiniță: Cine ne trezește dimineața ca să plecăm la grădiniță? Cine ne dă de mâncare ca să nu ne fie foame? Cine ne piaptănă? Cine ne îmbracă dimineața?
Iar copiii răspund în cor, cu rimă: Ne dăm seama,/ Este Mama...

5. Cristian Tudor Popescu (CTP), neavând de lucru, a afirmat public, referindu-se la coafura primului ministru Viorica Dăncilă, că ar aduce (după formă, după port) cu aceea a unui pavian cu mantie. Ce o fi acest patruped? Pavianul sau babuinul este maimuța cu mantie, primat cunoscut de mii de ani (apare și în mitologia egipteană). Numele i l-a dat cunoscutul naturalist francez Buffon.
Mulți au comentat acest incident, fără să ne lămurească... Păi, după obiceiul său, CTP a făcut această comparație din „îmbățoșenie”, ca să se dea subtil cult și cunoscător în ale zoologiei politice. Pentru necugetata lui „comparațiune”, a riscat 1.000 de lei amendă publică.

5. Suntem la rubrica huiduieli? Păi, e simplu de tot. Haideți să huiduim! Avem ce! Zău lu' Dumnezău, oameni buni! Vorba jurământului lelii Meliția.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close