|

Un egal... de milioane!

CSM Bistriţa - SCM Craiova 28 - 28

-A A +A

Un egal... de milioane!
  Un meci dramatic s-a derulat, joi, la Sala Polivalentă, unde CSM Bistriţa a întâlnit SCM Craiova, apreciată ca a doua cea mai puternică echipă, după CSM Bucureşti.
  Un joc admirabil al CSM Bistrița în prima repriză, terminată cu scorul de 15 la 12 pentru noi! Bună coordonare în teren, soluții ingenioase în fața unei apărări net superioare ca înălțime, finalizate cu goluri spectaculoase în poarta apărată de unul dintre cei mai buni portari ai momentului: Dumanska.
  În prima repriză s-a evidenţiat, pe lângă sportivele deja consacrate, o nouă steluță în echipa CSM, Bianca Zegrean. Admirabil valorificată ca extremă, Bianca şi-a învins timiditatea şi a reuşit să marcheze de cinci ori în poarta adversă. Din păcate, în repriza secundă marcajul asupra ei a fost atât de strâns şi de agresiv, cu bruscări inclusiv când nu avea mingea sau când nu era un pericol pentru poarta Dumanskăi, încât nu a mai putut fi valorificată cu aceeaşi eficienţă.
  Tot în prima repriză s-a evidenţiat cu goluri de spectacol (3) Dana Raţiu. Şi cu aceeaşi reacţie din partea apărării Craiovei. La un moment dat, către finalul meciului, Dana era exasperată de agresivitatea craiovencelor, dar, cu tenacitatea-i binecunoscută, a reuşit, dacă nu să marcheze, cel puţin să obţină lovituri de la 7 metri.
  Au mai scuturat plasa adversă Oana Chirilă (10), Laura Pristăvița (4), Almudena Rodriguez (4), Magdalena Paraschiv (1) şi Andreea Tetean (1).
  O notă deosebită a dat-o apărarea bistriţencelor în faţa unor handbaliste „naţionale” ca Florianu şi Elisei, dar şi a incisivelor Ţicu şi Rădoi, iar Cristina Sîntămărean a respins 17 din cele 43 de aruncări ale craiovencelor, făcând, efectiv, senzaţie la câteva faze de contraatac ale acestora.
  Sper să fie un punct de moral (...) obţinut în urma unui joc în care fetele au luptat foarte mult şi pentru asta vreau, încă o dată, să le felicit!”, a afirmat antrenorul Horaţiu Paşca la finalul meciului.
  Strategia de joc stabilită de acesta, cu angrenarea treptată, etapizată, a jucătoarelor pe parcursul meciului a avut rezultatul scontat, doar şansa salvând SCM Craiova de la o înfrângere.
  Ne aşteaptă un meci cel puţin la fel de greu, în compania celor de la Brăila, care nu sunt mulţumite de locul pe care îl ocupă acum. (...) Ne odihnim cât ne putem odihni, iar sâmbătă sper să fie din nou sala plină (...) avem nevoie de sala asta!”, a mai spus Horaţiu Paşca.

  Alexandru GEORGIŢĂ

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close