|

Greu de... parcat

-A A +A

Greu de... parcat
Problema parcărilor în municipiul Bistrița tinde să devină acută, pe fondul valului de înmatriculări de mașini generat de scoatere taxelor. Cu toate acestea, cu un minim bun-simț în trafic, este posibil să identificăm un loc rezonabil în care să lăsăm mașina „pentru câteva minute”, întrucât este permisă parcarea pe locurile închiriate de locatari până la ora 15.30.
Mai este însă și aspectul comodității și, evident, cel al vanității, pe logica: „Păi, dacă mi-am luat bolid de lux, doar nu îmi voi uza tălpile parcurgând câţiva zeci de metri din parcarea amenajată până la magazinul unde am treabă”.
Nu mă înțelegeți greșit: îmi plac BMW-urile, „merțanele” și alte mărci care fac cinste regnului automobilistic! Dar nu când blochează traficul, cu avariile pornite, unde li se năzare șoferilor și când ţi-e lumea mai dragă. Și nici când se zdrobesc de alte mașini, cum s-a întâmplat, nu demult, pe strada Ursului, după ce un şofer a ratat la mustață copiii care ieşeau de la școală.
Restricțiile și drepturile în trafic sunt aceleași, fie că ai Lexus, fie că ai Lăstun (dacă o mai fi existând)! De aceea, vă invit, dragi cititori, să îi sancționăm pe tupeiștii de pe șosea, măcar supunându-i oprobiului public. Indiferent dacă e mașină de lux sau „jaf”, „aspirator” sau „gioarsă”, când o vedeți „avariată” pe carosabil, faceți-i o poză și trimiteți-o (poza, nu mașina) pe adresa [email protected]. Eventual și cu un comentariu cu „duh” (nu sfânt, ci mai păcătos)!
Pentru început, una neutră (nici „benga”, nici „jaf”): Volkswagen Golf, parcată în data de 1 februarie, ora 16.45, la intersecția Independenței cu Iosif Vulcan! Sunt convins că lungimea cozii de maşini formată între semafor și Big era direct proporţională cu lungimea listei cu urări de bine adresate şoferului „meseriaş” de către participanţii la trafic...

Alexandru GEORGIŢĂ

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close