Cel mai modern așezământ din zona rurală a județului, pe cale să fie inaugurat în comuna Șanț

-A A +A

Cel mai modern așezământ din zona rurală a județului, pe cale să fie inaugurat în comuna Șanț
Este foarte aproape să fie dat în folosință, în localitatea de unde izvorăște Someșul, comuna Șanț, cel mai modern așezământ de cultură din zona rurală a județului Bistrița-Năsăud. Centrul Multicultural din Șanț va impresiona atât prin arhitectură, compartimentare, cât și prin funcționalitate ori dotări.
Începută în primăvara lui 2016, construcția modernului edificiu a fost realizată de către specialiștii firmei MIS Grup Anieș, pe un amplasament din centrul satului, investiția ridicându-se la circa 5 milioane de lei, asigurați din bugetul local. Potrivit primarului Ioan Szabo, clădirea va avea o sală de evenimente și spectacole de 1.000 de locuri.
Este un obiectiv modern, care, într-adevăr, lipsea comunei. Este o investiție care ne bucură, ne face mai optimişti în ceea ce priveşte realizarea programului pe care ni l-am propus, pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor localnicilor şi pentru a aduce îmbunătăţiri vieţii în comunitate. Am dorit ca acest edificiu să reflecte bunăstarea şănţenilor, să fie un adevărat simbol al comunei noastre, iar prin materialele principale folosite la construcţie, lemnul şi piatra, am dorit să fie pusă în valoare tocmai bogăția naturală ce reprezintă Șanțul”, ne-a spus, marți, primarul Ioan Szabo.
Potrivit interlocutorului, demisolul va fi compartimentat în două părți distincte.
Ioan Szabo
În față, vor funcționa două spații comerciale destinate mărfurilor producătorilor locali, în timp ce spatele va fi un amplu loc de folosință a bucătăriei reci, a bucătăriei calde, a depozitului de fructe și a celui de băuturi, a camerei frigorifice, vestiarelor și grupurilor sociale. Tot de la demisol va porni un lift, care va aduce mâncarea pentru ospețele de nuntă ce vor fi organizate în primitoarea sală de festivități ce va fi amenajată la parter. Mansarda va aparține unei terase, ce va avea legătură directă cu sala de festivități”, a anunţat edilul.

Inaugurarea este prevăzută pentru a doua zi de Paști, pe 9 aprilie, în cadrul unei manifestări de suflet a comunității locale, și anume „Întâlnirea fiilor satului”.
Și pe această cale, fac o invitație la șănțenii de pretutindeni să fie prezenți la acest eveniment important, pentru a ne regăsi cu bucurie, la ceas de mare sărbătoare”, a conchis primarul Ioan Szabo.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (5 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Arată ca naiba. Și fac pariu că a costat proiectul o avere. Dacă luau doi țărani și-i rugau să le facă o schiți pe nisip, tot ieșea o construcție adecvată mediului și arhitecturii specifice zonei montane.
Oribil! Bleah!

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close