|

Concert emoționant al Fanfarei Militare a Garnizoanei Bistrița, la ceas aniversar

-A A +A


Concert emoționant al Fanfarei Militare a Garnizoanei Bistrița, la ceas aniversar
  Fanfara Militară a Garnizoanei Bistrița a sărbătorit, luni, cei 49 de ani de existență printr-un concert emoționant, desfășurat la Centrul Cultural Dacia. Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria colonelului Vasile Ioan Olah, comandant al Batalionului 405 Sprijin Logistic ,,Năsăud”, trecut de curând în eternitate.
  Au urmat apoi melodii excepțional interpretate de fanfara militară, dar și de Corul Batalionului 812 Infanterie Bistrița, care au satisfăcut cele mai variate gusturi în materie de muzică: jazz, pop, muzică clasică sau muzică de promenadă. Melodii ca ,,Treceți batalioane române Carpații”, ,,Drum Bun” sau Marșul Brigăzii 81 Mecanizate ,,General Grigore Bălan” au emoționat asistența, formată în mare parte din tineri și copii.
  La un moment dat, când orchestra a intonat una dintre melodiile preferate ale colonelului înrolat în Armata Cerurilor, ca semn de respect, spectatorii au fost rugați să nu aplaude la sfârșitul acesteia. Nu același lucru s-a întâmplat în cazul celorlalte melodii, aplaudate la scenă deschisă de sutele de bistrițeni prezenți la concert.

  Înființată în anul 1969 și dirijată, în prezent, de plutonierul adjutant Bogdan Bejinariu, Fanfara Militară a Garnizoanei Bistrița și-a câștigat, în timp, un loc binemeritat în viața culturală a orașului nostru. Fanfara susține concerte nu doar în țară, ci și în străinatate, cum a fost cel de anul trecut de la Roma, cu prilejul Zilei Naționale, la invitația Ambasadei României în Italia. De amintit și concertul pe care fanfara l-a susținut, în 2015, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, alături de trupa Byron și de Corul Excelsior al Liceului de Muzică ,,Tudor Jarda” din Bistrița, concert filmat de HBO și difuzat sub forma unui documentar. Totodată, Fanfara Militară a Garnizoanei Bistrița a lansat două albume de muzică: ,,Pe aripile muzicii de fanfară” (2011) și ,,Electric Marching Band” (2015), ce conține concertul susținut la Teatrul Național din Cluj-Napoca.

  Cristina Rusu

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close