|

Lideri PER, în turneu național de criticare a Guvernului și de prezentare a propriilor proiecte

* ecologiștii susțin amnistia fiscală și penală, tragerea la răspundere a magistraților corupți, revizuirea Constituției și legalizarea prostituției

-A A +A

Lideri PER, în turneu național de criticare a Guvernului și de prezetare a propriilor proiecte
de la stânga la dreapta: Dănuț Pop, Ovidiu Zară, Doru Mârza
  Aflați în turneu național, liderii Partidului Ecologist Român (PER) Dănuț Pop, președinte, și Ovidiu Zară, vicepreședinte, au susținut la Bistrița, luni după-amiază, o conferință de presă, în care au vorbit despre situația politică din țară, dar și despre proiectele pe care ecologiștii le susțin.
  Conferința a debutat cu intervenția liderului PER Bistrița-Năsăud, Doru Mârza, consilier local, care a amintit proiectele depuse de ecologiști în Consiliul Local, dar și pe cele ce vor fi depuse în perioada următoare, respectiv: înlocuirea iluminatului clasic cu cel pe bază de led, alimentat cu energie soalară, Grădina de legume și stimularea cercetării în domeniul energiei circulante din materiale refolosibile.
  În intervenția sa, președintele PER s-a declarat profund nemulțumit de actuala stare de fapt din România, criticând dur partidele aflate la guvernare - „care ar trebui să-și facă datoria față de cei aleși, fiind plătite pentru asta”, Guvernul - „format din 2-3 miniștri serioși, restul nu au performat niciodată”, pe șefa DNA - „o analfabetă funcțională”, magistrații ce comit abuzuri și, nu în ultimul rând, pe președintele Klaus Iohannis - care a permis înființarea unor grupuri de interese ce gravitează în jurul serviciilor de informații și care conduc, din umbră, țara.
  Totodată, Dănuț Pop a făcut cunoscute proiectele pe care le susține PER, unele dintre acestea contestate de societatea civilă. Este vorba despre amnistia fiscală și penală, răspunderea magistraților, ,,ecologizarea” clasei politice din România, revizuirea Constituției și legalizarea prostituției, ultimul proiect fiind intens dezbătut în ultimii ani, stârnind mari controverse. De asemenea, liderul PER a vorbit și despre planurile politice ale partidului: obținerea unui scor de 7-8 la sută la alegerile locale și susținerea unui candidat la alegerile prezidențiale din 2019. Despre acesta din urmă, președintele PER a spus că nu a fost încă stabilit, dar că va fi un candidat surpriză; glumind, Dănuț Pop a precizat că nu este vorba despre Ovidiu Zară, deși, dacă acesta ar candida, ar avea sloganul pregătit - „Sunt eu mai strâmb, dar vreau să îndrept țara”.
  În completare, vicepreședintele PER a început prin a spune că a intrat în politică pentru a schimba ceva în țară, că vinovați suntem noi, care stăm în nepăsare de 28 de ani, în timp ce alții acționează în numele nostru, și că principala hibă a României este lipsa de moralitate. Zară a mai declarat că militează pentru scoaterea acoperiților din presă și Justiție, pentru reviziuirea Constituției, astfel încât aceasta să conțină texte foarte clare, și pentru tragerea la răspundere a magistraților corupți. În încheiere, Zară a făcut apel la unitate națională: „Să ne coalizăm, să încetăm orice război româno-român”.

  Cristina Rusu

   

  Aprecierea dvs: - Media: 1 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului pensionar

  Felicitari ! dracu a mai vota cu voi si cu prostituatele voastre.

  imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

  Pai, daca veniti cu propuneri si variante viabile... atunci DA... nu ca cei de la PNL-PMP... care vin doar cu "critici"... de tipul "Gica Contra" si care doresc ei anual neaparat cate o "alegere anticipata " ... !

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close