Țara mea

Se impune Fundația „Gojdu-gaz”, semnul obedienței românești

-A A +A

Se impune Fundația „Gojdu-gaz”, semnul obedienței românești
După ce, vreme de câteva luni, Ungaria ne-a luat foarte tare în materie de politică externă, reușind să-i convingă pe mulți că în anul Centenarului România se va fărâmița, iată că lucrurile au luat o turnură radicală, relațiile dintre cele două state prezentându-se ca excepționale, printr-o colaborare economică viitoare, ce se anunţă de mare calibru.
Ne referim la recenta vizită a ministrului maghiar de Externe la București, pentru parafarea unui contract în baza căruia România să livreze Ungariei gaze din Marea Neagră în viitorii ani. Acest contract se va întinde pe mulți ani şi s-a discutat la nivel de miniștri de Externe, Meleşcanu-Szijjarto, şi cu şefii Camerelor din Parlamentul României, deoarece președintele și prim-ministrul Ungariei nu se coboară la nivelul unor vizite oficiale în România, ci purced doar la cele turistice și, eventual, confesionale, în Transilvania, la sărbătoarea de la Mănăstirea Şumuleu-Ciuc.
Cu „experiența” pe care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, o are în a fi dat, împreună cu ,,ilustrul SIE”, Mihai Răzvan Ungureanu, averea ,,Gojdu” Ungariei, ,,de noră”, socotim că s-ar cuveni înființarea unei societăți mixte maghiaro-române, „Gojdu-gaz”, ca altădată Sovrom-urile, prin care gazul din Marea Neagră să fie dat plocon Ungariei și, evident, s-ar putea conta apoi pe programarea unui ciolhan, a unei nunţi, la Budapesta. Plocon, pentru că românilor nu le folosește nicio bogăție naturală pe care o au, în afară de aer. Orice mare zăcământ trebuie vândut străinătății pe două piţule, în special Austriei și, mai nou, Ungariei. Pe redevenţe de batjocură! România va cumpăra, în continuare, pentru cetățenii ei, gaz la prețul cel mai mare din Europa, de la ruși. S-ar putea ca România să fi fost „hăruită” de sus cu bogăţii naturale doar în bătaie de joc. Nu de alta, dar a supune poporul român la sărăcie, este în tradiția seculară de a arde și a otrăvi fântânile în faţa străinilor care invadează țara. Ce nu au reușit sovieticii prin Planul Valeev, adică desființarea industriei și cantonarea României în statutul de țară agricolă, au reușit rușii de astăzi, printr-o voioasă colaborare cu aliații de peste Ocean și cu cei din UE, noi, orfanii, fiind fără apărare nici din partea clasei noastre politice trădătoare, nici din a Franţei, care a schimbat placa tradiţională cu noi.
Situația de acum a României echivalează cu retragerea din istorie de mai demult, când, practic, nu jucam niciun rol politic în concertul european.
Vânzarea gazului din Marea Neagră este arta lui Călin Popescu Tăriceanu, care a înstrăinat resursele din Insula Șerpilor chiar înainte de a fi câștigate de Bogdan Aurescu la Haga. Evident, gestul este cât se poate de „patriotic” și aparține statului „convergent”, pentru că, nu e așa?, cel paralel se întâlnește la infinit cu interesul românesc.
România, aflată în continuă defensivă în relațiile cu Ungaria cea dătătoare de ton, ar face bine să semneze cu țara vecină un tratat de sumisiune prin care să i se concesioneze vreme de 99 de ani. Ungaria să ne reprezinte interesele și, practic, să nu se audă de România, să nu ieșim în faţă, după ce ni se va permite o sărbătoare glorioasă a Centenarului Unirii.
Drăgălașa relație comercială începută de Ungaria cu România are și valoarea unui dar care se face memoriei lui Iuliu Maniu, la 65 de ani de la trecerea la cele veșnice.
După învățătura relațiilor dintre oameni, nu este prost cel care mănâncă trei pâini, ci fără minte cel care le dă, adică clasa politică românească, darnică spre mezat cu tot ce înseamnă bogăție a acestei țări. Poporul român poate să haiducească prin străinătăți, România fiind sub ocupație străină, în conivenţă cu cea autohtonă, care impune tot ce se dorește de afară sau face bine clasei politice. Așa ceva ne dă dreptul la existență fizică, nu neapărat în țara noastră.
Alături de vânzarea gazului, un tren de mare viteză Cluj-Napoca – Budapesta, aflat în proiectul Ungariei, ar orienta Transilvania iremediabil spre o opțiune mai degrabă budapestană, decât bucureșteană.
Întrebarea care se pune este cum se face că diplomația românească e atât de slabă pe lângă cea a lui Ceaușescu? Care este grila de selecție a diplomelor și ce se învață în școlile noastre superioare de astăzi? Până una, alta, dorința României de a fi un lider regional este doar un vis copilăresc.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (6 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close