Comunele Coșbuc și Salva, foarte aproape de introducerea gazului metan

-A A +A

Comunele Coșbuc și Salva, foarte aproape de introducerea gazului metan
Introducerea gazului metan în cele două comunități de pe Valea Sălăuței este, se poate spune, doar o chestiune de timp, reiese din vestea dată, zilele acestea, de primarul comunei Coșbuc, Ioan Pavelea, în contextul în care documentațiile necesare sunt gata.
Atât localitatea noastră, cât și vecinii din Salva vor avea propriile Stații de Reglare și Măsurare, acele SRM-uri indispensabile aducțiunii. Vom aduce gazul metan de la Năsăud, lucrările urmând să înceapă în acest an”, ne-a declarat edilul Coșbucului.
Alte obiective aflate pe agenda din 2018 a primarului Ioan Pavelea se referă la amenajarea unui părculeț cu foișor și spațiu de joacă pentru copii, lângă celebra moară a poetului George Coșbuc, construirea unui pod peste Sălăuța în zona Valea Lu' Clim (cu fonduri europene), dar și a unui pod peste același râu în Lunca Mare (înspre Salva) - la acest din urmă obiectiv administrația locală având probleme cu proprietățile, care, într-un final, au fost rezolvate.
Apoi, prin Măsura 7.2 vom asfalta circa 7 kilometri de străzi, în timp ce din fonduri guvernamentale avem în plan să modernizăm dispensarul uman și să extindem rețeaua de canalizare. Prin Grupul de Acțiune Locală «Țara Năsăudului» va fi finanțată modernizarea centrului civic cu amenajarea de trotuare și lanțuri pluviale betonate. Vom cumpăra și utilaje pentru repararea drumurilor de hotar. După o perioadă de timp apreciabilă, recent am reușit să închidem proiectul cu finanțare europeană pe Măsura 322, vizând modernizarea de străzi, reabilitarea și dotarea căminului cultural și înființarea unui after school, iar acum lucrăm la proiecte de modernizare a drumurilor forestiere, de îndiguire a râului Sălăuța în zonele de risc, dar și de modernizare a școlii, clădirea acestei unități de învățământ urmând să devină etalon în zona rurală a județului”, a ținut să mai precizeze interlocutorul.

 

Aprecierea dvs: - Media: 4 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close