De la minister citire: Noul an școlar va începe pe 10 septembrie

-A A +A

De la minister citire: Noul an școlar începe pe 10 septembrie
foto: arhiva Mesagerul de BN
Anul şcolar 2018-2019 va începe în 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă va avea o durată de trei săptămâni, a decis, miercuri, ministrul Educaţiei, Valentin Popa, în urma consultării cu reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi, ai elevilor, ai sindicatelor din învăţământ şi ai patronatelor.

"Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a organizat miercuri, 7 februarie, o şedinţă a Comisiei de Dialog Social (CDS), în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de proiecte ce urmează a fi aprobate în perioada următoare. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul Ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018-2019. În contextul discuţiilor, au fost prezentate punctele de vedere ale următorilor reprezentanţi în CDS: Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie «Spiru Haret», Confederaţiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE & Hermes/Meridian şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Ascultând argumentele tuturor părţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis ca, în anul şcolar 2018-2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să aibă o durată de 3 săptămâni", anunţă ministerul.

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Mai... avand in vedere cheltuielile enorme pe care le are de facut societatea cu unitatile de invatzamant, cu lumina electrica si energia termica , coroborat si cu intemperiile la care sunt expusi copiii din zonele izolate care parcurg distante mari de la si spre scoala, prin ploi, prin frig, nameti si locuri dosite si periculoase ... MAI BINE S-AR DESCHIDE ANUL DE INVATZAMANT LA 1 MARTIE SI S-AR INCHEIA LA 1 DECEMBRIE al fiecarui an , iar vacanta MARE sa fie din 1 decembrie, pana in 1 martie .
Nu va place acest lucru , mai ales "dascalimii" ... care vara sta cu burta la soare pe banii nostri publici ( ptr ca sunt platiti si in vacantele scolare ) , dar ar fi masura cea mai economica si mai corecta masura fata de banii nostri publici, viatza si sanatatea copiilor nostri !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close