|

Deputatul Ionuț Simionca îi propune primarului Creţu să construiască pe Dealul Cocoşului un parc de aventură

-A A +A

Deputatul Ionuț Simionca îi propune primarului Creţu să construiască pe Dealul Cocoşului un parc de aventură
Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, vine cu o nouă soluţie pentru sporirea atractivităţii zonei de agrement şi pentru eficientizarea investiţiilor publice de pe Dealul Cocoş, propunându-i primarului Creţu să facă un parc de aventură în zona în care este amplasată pârtia de schi: „Nu pot decât să mă bucur că primarul municipiului Bistrița a ajuns să fie de acord cu propunerea pe care am făcut-o încă de la dezbaterea din 2016 pe marginea bugetului, aceea de a construi pe lângă pârtie un roller-coaster. Proiectul nu ar fi însă complet dacă nu s-ar avea în vedere în zonă şi amenajarea unui parc de aventură, cu elemente care ar spori atractivitatea reședinței de judeţ. În acest mod, investiția de patru milioane de euro pentru pârtia de schi din Wonderland ar putea fi folosită aproape tot anul, și asta e bine pentru bistrițenii care au plătit deja acești bani”, a declarat acesta.
Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud crede că parcul de aventură „ar putea urmări relaxarea în familie, fiind alcătuit din elemente precum: tiroliene cât mai lungi, trasee și căsuțe prin copaci, pentru cei mici și mari, trasee pentru mountain biking, rock climbing, poligoane de paintball, airsoft, tir cu arcul și multe, multe altele, toate acestea dezvoltate printr-un parteneriat public-privat, fără credite sau poveri pentru bugetul local”.
Deputatul Simionca a subliniat că este absolut necesar ca autoritățile locale să se preocupe de dezvoltarea municipiului Bistrița, să le asigure oamenilor toate condițiile de muncă și relaxare pentru a reduce cât mai mult plecarea lor către orașele mari din zonă, ba chiar să atragă clujenii și locuitorii altor orașe mari la Bistrița pentru petrecerea timpului liber. Investițiile publice sau cele realizate prin parteneriat public-privat ar trebui să țintească aceste obiective, dar fără a încerca să îi copieze pe alții, susţine deputatul bistriţean.
Referitor la perspectiva cheltuirii a cinci milioane de euro pentru construcția unui parc acvatic, parlamentarul Partidului Mișcarea Populară a spus: „Atunci când dorești să investești atâția bani într-un aqua-park, te uiți puțin și în jur și, dacă vezi că la mai puțin de 250 de kilometri de tine ai patru parcuri acvatice, la Oradea, Brașov, Satu Mare și Orăștie, în care au fost investite, în total, peste 40 de milioane de euro, s-ar putea să ai suficiente motive să te răzgândești. Ori faci ceva ce n-a mai văzut nimeni, ori te oprești și folosești banii pentru alte proiecte de infrastructură. Când am făcut propunerea construcţiei parcului de aventură, am văzut mai întâi că nu există proiecte de acest gen în proximitate. Dar domnul primar a făcut deja dovada că gestionează bugetul Primăriei Bistrița la fel de bine ca și pe cel propriu: pentru câteva zile pe an, a cheltuit banii primăriei pentru o pârtie și, tot pentru câteva zile pe an, și-a cumpărat costum de schi!”.

Cabinetul parlamentar al deputatului Ionuț Simionca

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Pai daaa... Un loc in care sa se poata da de-a "dura" cei din PNL si PMP... de ciuda si de necaz... ca nu-i "zapada"... ori sa faca sport la "aruncatul cu privirea " din deal in jos... !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close