Instituţiile publice din județ au obținut finanțare pentru peste 100 de proiecte, anul trecut

-A A +A

Instituţiile publice din județ au obținut finanțare pentru peste 100 de proiecte, anul trecut
În cadrul ședinței de bilanț al activității Instituției Prefectului, susținută joi la Palatul Administrativ din Bistrița, prefectul Ovidiu Frenț a prezentat principalele rezultate și acțiuni întreprinse de către instituția pe care o conduce pe parcursul anului 2017. Cu acest prilej, el a ținut să menționeze buna cooperare cu toate celelalte instituții administrative județene, în mod special cu Consiliul Județean, aprecind climatul de cooperare instalat în ultimii ani în județ.
Sunt de șase ani în această instituție. Este onorant că mi s-a oferit să ocup această funcție, fiind în același timp și o provocare pentru mine, care am venit din mediul privat, dar și o obligație foarte mare pe care mi-am asumat-o. A fost o perioadă anterioară venirii mele când nu exista un dialog între principalele două instituții ale județului, Prefectură și Consiliu Județean, dar acest lucru nu se mai întâmplă de ani buni”, a precizat prefectul Ovidiu Frenț.
În prezentarea susținută cu privire la rolul, structura și activitatea Instituției Prefectului, un capitol a vizat investițiile realizate la nivelul județului. Tocmai datorită bunei colaborări dintre instituțiile administrative județene, până la finele lui 2017 instituţiile publice reuşiseră să obțină finanțare pentru peste 100 de proiecte, monitorizate de Instituția Prefectului.
Potrivit bilanțului prezentat de prefectul Ovidiu Frenț, fondurile accesate au fost în valoare de 174 de milioane de euro, pentru 89 de proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, 12 proiecte prin Programul Operaţional Regional, două proiecte implementate prin Programul Operaţional Capital Uman şi alte două proiecte prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
Comparativ, mediul privat a accesat un număr de 9 ori mai mare de proiecte, dar cu o valoare totală mai mică. Peste 90 la sută dintre proiectele realizate de mediul de afaceri bistrițean sunt în domeniul agricol.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close