Radu Moldovan: „Statul trebuie să fie partenerul cetățenilor și nu dușmanul lor”

-A A +A

Radu Moldovan: „Statul trebuie să fie partenerul cetățenilor și nu dușmanul lor”
Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, le-a cerut, joi, directorilor de instituții deconcentrate și funcționarilor din administrație să devină partenerii cetățenilor, să-și îmbunătățească calitatea serviciilor oferite, precum și modul de comunicare publică.
Este extrem de important să încercaţi ca din poziţiile dumneavoastră să le insuflaţi colegilor noştri care au ales sistemul public ideea că nu cetăţeanul este în slujba lor, ci că ei sunt în slujba cetăţeanului. După 28 de ani, nu toată lumea a înţeles că s-a terminat cu Comitetul Central Judeţean, când cetăţenii trebuiau să vină cu plecăciuni. E cu totul invers”, s-a adresat președintele Radu Moldovan celor prezenți în sala de ședințe a Palatului Administrativ, cu ocazia prezentării de către Instituția Prefectului a bilanțului pe 2017.
Președintele CJ a ținut să reamintească că a intrat de curând în vigoare o nouă lege referitoare la prevenție, care poate da prilejul unui nou început în relația cetățean-instituții. În opinia sa, prin Legea Prevenției instituțiile publice au acum instrumentul necesar pentru a fi cu adevărat parteneri ai cetățenilor, și nu „dușmanul” lor.
Mulţi cetăţeni, persoane fizice sau oameni de afaceri, se plâng, şi pe bună dreptate, că statul, în loc să fie un partener al lor, le este un duşman. Din păcate, lucrul acesta se vede în fiecare zi. Se stă cumva la colţ, la pândă, ca cineva să greşească şi să poată fi sancţionat. Nu cred că acesta este rolul statului”, a precizat Moldovan.
Președintele Consiliului Județean a mai insitat și pe atitudinea funcționarului public, precum și pe necesitatea unei comunicări eficiente, complete, transparente și constante din partea instituțiilor.
Cetăţenii au dreptul la informaţie. Cred că un om poate fi primit cu bună-credinţă, cu bunăvoie, cu un zâmbet pe buze, că nu costă foarte mult. (...) Îmbunătăţirea serviciilor din punct de vedere calitativ către cetăţean trebuie să devină o prioritate”, a concluzionat Radu Moldovan.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului ioan rus

Excepțional articol. Se vede profesionalismul.
Dacă toți ar gândi ca președintele CJ Moldovan, alta ar fi România!
Ce prim-ministru ar putea fi!

imaginea utilizatorului Vizitator

Moldovan vrea sa spuna ca statul este partenerul anumitor cetateni, adica a celor care au firmele " de casa" ale Consiliului Judetean si "castiga cinstit" toate licitatiile pe bani publici...adica sunt parteneri ai statului...

imaginea utilizatorului Balan Marius- ingijitor al Statului

Vai domnule Presedinte ce minuni mai spuneti ! Sunt de acord cu d-vs dar sa va spun una in ce ma priveste. De 10 ani STATUL prin (primarie) isi bate joc de mine sifamilia mea refuzandu-mi eliberarea AUTORIZATIEI de constructie pt. casa mea construita pe terenul meu mostenire de la tatal meu si care este impozitat continuu din 1939. Mai mult decat atat, tot STATUL prin Primarie si MAI s-au inscris fraudulos in CF -ul nostru si au ocupat abuziv sute de mp de teren. Cu aceste inscrisuri aparute mi-au ingreunat situatia . Au fost citati cei de la Primarie de vreo 40 de ori la JUDECATORIE sa vina sa recunoasca greselile dar nu ne-au bagat in seama. Pana una alta eu contribui cu bani tocmai pt. a sustine o astfel de administratie de tip COMUNISTOIDA cu o mare nesimtire fata de cetatean. Ce spuneti d-vs spuneti bine, dar tocmai ei sunt cei care doresc sa se indeparteze de societate. Isi iau salariile si pace buna ! Nu-i bai; eu fac apel la STATUL PARALEL la DNA si rog frumos sa cerceteze putin aceste aspecte de incalcare in repetate randuri a dreptului de proprietate .

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Mdaaa... asa de tare ne iubeste statul, ca si gospodarul pe gaina, porc , vaca sau oaie , cand le vine "sorocul" , sau mai bine zis, ca si uliul pe gaina !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close