|

Protest împotriva proiectului de buget al Bistriței, duminică, în Piața Centrală

-A A +A

Protest împotriva proiectului de buget al Bistriței, duminică, în Piața Centrală
În ziua dezbaterii pe marginea bugetului local al municipiului, cu toate că sala de ședințe a primăriei a fost goală, pe Facebook a fost lansată invitația de a protesta pentru a cere refacerea proiectului de buget.
Invitația la protest este adresată de Adrian Florin Chereji, președintele Asociației Bistrița Civică, fost primar al municipiului imediat după Revoluție. Acesta precizează, în postarea de pe pagina evenimentului, că bistrițenii sunt revoltați de modul în care sunt folosiți banii proveniți din taxe și impozite, pe proiecte fără utilitate publică, precum pârtia de schi, pe lucrări de proastă calitate, pe activități „pseudo-culturale” și pe salarii foarte mari ale angajaților primăriei. Ca urmare, bistrițenii sunt chemați în stradă, pentru a cere lucrurile de care au cu adevărat nevoie, prin urmare refacerea proiectului de buget pe 2018.
„Bistrițenii cer răspicat primarului și Consiliului local amânarea dezbaterii bugetului local și refacerea lui, ținând cont de următoarele doleanțe: salariile plătite de la bugetul local, inclusiv instituțiile finanțate din bugetul local, să nu depășească 20 la sută din total cheltuieli (organigrama să fie de urgență ajustată); începerea modernizării Pieței Decebal anul acesta, nu amânarea la calendele grecești; dublarea sumelor prevăzute pentru modernizarea străzilor; renunțarea la proiectele megalomanice cuprinse în proiectul de buget (Aquaparc, Alpine coaster, Centru intermodal, Pasarelă supraterană peste Bd. Independenței, Poarta Lemnelor); modificarea traseului „Liniei verzi” pe str. Gării – Bd. Decebal - str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului”, precizează Adrian Florin Chereji.
Protestul urmează să aibă loc duminică, de la ora 18.00, în Piața Centrală a municipiului. Rămâne de văzut câți dintre bistrițeni vor da curs invitației.

Cristina Rusu

 

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 2 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Mereti ma si munciti ceva si nu mai urlati ca nat.araii degeaba in drum ! Eu as cataloga aceste initiative drept incitare la acte de dezordine publica si as lua masuri penale impotriva voastra ! Lsati-i daca au iesit la alegeri in mod democratic, sa "guverneze " cum a spus si domnul presedinte Johannis ... N-aveti decat sa va comportati in asa fel si sa concepeti asa masuri si proiecte pentru viitor, ca oamenii sa va (re)aleaga din nou pe dvs la butoane, dar nu urland toata ziua pe strazi, incitand la dezordine publica si sperand ca anual sa se "traga " cate o... " alegere anticipata " ... in speranta ca veti ( mai ) iesi voi invingatori ... !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close