|

Elevi din Căianu Mic, în capul paginii de Facebook a viceprimarului Cristian Niculae

-A A +A

Elevi din Căianu Mic, în capul paginii de Facebook a viceprimarului Cristian Niculae
La defilarea de Ziua Națională a României de anul trecut, bistrițenii au putut admira două grupuri de elevi de liceu îmbrăcați în frumoase costume populare, purtând cu mândrie steaguri tricolore. Primul dintre acestea a fost format din 14 elevi de la Liceul Tehnologic ,,Ion Căian Românul” din Căianu Mic și profesorul Alexandru Deneș, cel care a însoțit elevii la eveniment.
Îmbrăcați în costume populare originale, unele vechi de peste 100 de ani, preluate de la părinții și bunicii lor, elevii de la Căianu Mic au venit de la peste 50 de kilometri distanță pentru a a-și arăta dragostea de țară și față de valorile moștenite de la străbuni. Prezența acestui grup de elevi a stârnit admirația publicului și a celorlalți participanți la paradă încă de la sosirea și așezarea în formația de defilare. În timpul defilării pe străzile din municipiu, grupul de elevi a fost îndelung aplaudat. Mai mult decât atât, prezența lor a fost remarcată și apreciată inclusiv de oficialități. Astfel, viceprimarul Bistriței Cristian Niculae are în prezent ca fotografie de copertă o imagine cu defilarea elevilor de la Căianu Mic (click aici). De precizat că, în ultimii doi ani, elevii din liceele județului au avut ocazia și onoarea de a defila alături de militari, ca urmare a invitaței transmise de Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”.

Cristina Rusu

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului alexandru denes

MULTUMIRI- doamna Cristina:pentru articol,pentru promovare,pentru invitatia de a putea fi alaturi de FALNICA Armata Romana la Marea Zi de Sarbatoare a Neamului Romanesc si nu in ultimul rand PENTRU respectul ce-l aveti fata de cei care duc mai departe ZESTREA NATIONALA a acestui popor-Costumul Popular !!!-MULTUMIRI.

imaginea utilizatorului Cristina Rusu

Cu mare drag, domnule Alexandru Deneș!

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close