|

Opt familii de bistrițeni încep munca în prima grădină comunitară din județ

-A A +A

Opt familii de bistrițeni încep munca în prima grădină comunitară din județ
  Echipa proiectului ,,COMUNITARIA - grădina comunitară” s-a întâlnit sâmbătă cu primii bistrițeni care doresc să aibă o bucată de teren, primit în folosință de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, pe care să-și amenajeze o grădină. Până acum, opt familii au fost incluse în proiect, dar termenul de înscriere încă nu a expirat. Sâmbătă, cele opt familii au făcut cunoștință cu regulamentul proiectului, dar și cu bucata de teren pe care urmează să o lucreze.

  „Indiferent cât de mare sau de mică va fi recolta, beneficiul real este că facem un pas important spre alimentația sănătoasă și toți putem transmite mai departe acest mesaj prietenilor, rudelor. Când ne vom duce spre casă cu coșul de castraveți sau roșii, de ceapă sau ardei putem să le spunem - hai și gustă și vezi ce înseamnă COMUNITARIA. Cred că noi, o mână de oameni cărora li se vor alătura și alții vom demonstra că se poate să ieși din apartamentul de bloc, să cunoaștem, alți oameni, să greșim, să câștigăm la sfârșit dacă se poate, dacă nu, nu. Nu are nici cea mai mică importanță. Dacă vom avea 20% recoltă să o predăm Liceului Tehnologic Agricol ar fi minunat. Măcar atât să obținem. La sfârșitul anului, sperăm cu ajutorul cantinei liceului să încropim mici produse. Poate ne vom întâlnii când vom termina proiectul și vom sărbătorii. Dacă va fi bine, poate la anul vom continua, dacă și liceul va considera că e bine, dacă nu, măcar am trăit un an intens și frumos” se arată pe pagina de Facebook COMUNITARIA - grădina comunitară.

  „COMUNITARIA - grădina comunitară”, primul proiect de acest gen din județ, axat pe dezvoltarea durabilă și protecția mediului înconjurător, promovează grădinăritul ecologic și apropierea locuitorilor municipiului de natură. Familiile incluse în proiect se vor putea relaxa în aer liber, vor putea cultiva flori, plante aromatice sau medicinale, dar și legume și zarzavaturi.

  Proiectul este implementat de echipa Ecoadolescent, din care fac parte elevi și profesori de la Liceul Tehnologic Agricol în aprteneriat cu Asociația RURALIS - Grup de Acțiune Locală pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș și sprijinit financiar de Fundația Noi Orizonturi (prin proiectul „Service Learning” - „Natura în oraș”).

  Cristina Rusu
  (Foto: Facebook COMUNITARIA - Grădina comunitară)

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close