Sărbătoarea Fărşangului, la Rodna

-A A +A

Sărbătoarea Fărşangului, la Rodna
  Muzică, distracție și voie bună. Acestea au fost ingredientele unei noi ediții a Fărşangului, sărbătorit sâmbătă seara în comuna Rodna. Obiceiul datează de secole şi este împrumutat de către maghiari de la saşi. Se ţine la lăsatul Postului Paştelui, fiind un obicei legat de învierea timpului calendaristic, de sosirea primăverii, de „înmormântarea iernii”. De la mic la mare, sute de localnici au petrecut la casa de nunți. Înainte de masa festivă, a avut loc o paradă în care mai ales tinerii și copiii au defilat mascați, conform obiceiului, pentru a îndepărta spiritele malefice şi întunecate, simbolizând astfel sfârşitul iernii și începerea postului Paştelui. Atmosfera petrecerii a fost întreținută de formația Niagara și fanfara din localitate.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close