|

Amenzi şi lemn confiscat, în urma unei acţiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe Valea Ilvelor

-A A +A

Amenzi şi lemn confiscat, în urma unei acţiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe Valea Ilvelor
La data de 10 februarie a.c. polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au acționat pe Valea Ilvelor, acțiunea având scopul de a preveni și a combate delictele silvice. Astfel, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, aparținând unei societăți comerciale de pe raza localității Lunca Ilvei, care transporta cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, în valoare de 1.288 lei. În urma verificărilor de specialitate efectuate, s-a constatat că societatea în cauză a transportat material lemnos în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire. Societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, respectiv autoutilitara folosită la săvârșirea contravenției au fost confiscate. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 22 ani, din Leșu, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2 mc de material lemnos, fără documente de proveniență legală, acesta fiind sancționat contravențional. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că avizul prezentat pentru control de către tânărul din Leșu a fost emis în fals de către un bărbat, de 46 ani, având calitatea de pădurar. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de fals intelectual.
În urma acestei acțiuni au fost aplicate cinci contravenții, în valoare totală de 10.290 lei, din care 2 conform Legii 171/2010, a fost constatată o infracțiune de fals intelectual și au fost confiscate cantitatea de 4,4 mc de material lemnos, în valoare totală de peste 1.500 lei, respectiv o autoutilitară folosită la comiterea unei contravenții silvice. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close