|

Duși de-acasă... pe potecile pline de farmec ale Călimanilor

-A A +A

Duși de-acasă... pe potecile pline de farmec ale Călimanilor
  Cam așa se poate spune despre un grup de bistrițeni, care profită de zilele libere pentru a escalada munții din județ și a se bucura de priveliștile pe care le descoperă. Printre aceștia se numără profesorii Iosif Uilăcan și Călin Musteață, ultimul dezvăluind impresii și fotografii pe blogul denumit sugestiv „Dus de-acasă”. Ultima plecare de la domiciliu a avut loc zilele trecute, când grupul s-a deplasat pe cărările acoperite de zăpadă ale Munților Călimani.
  Dornic să împărtășească experiența muntelui, Călin Mușteață a făcut publice intențiile sale de călătorie, în speranța că mai mulți prieteni îi vor urma exemplul dusului de-acasă: ,,Cine vrea să facă o drumeție până în Terha, prin Izvoru Lung și întoarcere prin Prislop, să dea o veste. Ar fi de folos schiuri de tură sau rachete de zăpadă, alfel îi cu trudă mare. Până miercuri dimineața aștept doritori, apoi plecăm câți om fi”.
  Din nefericire, iarna și lipsa echipamentului adecvat i-au speriat pe potențialii doritori, astfel că, în cele din urmă, ,,ne-am adunat patru «voinici» echipați cu rachete de zăpadă și am pornit pe un traseu foarte frumos din Călimani”, dezvăluie autorul blogului „Dus de-acasă”.
  Deși lung și obositor, traseul parcurs a răsplătit prin peisaje deosebite eforturile celor patru temerari, după cum aflăm de pe același blog de călătorii: ,,Tura a fost una extraordinar de frumoasă, cu peisaje de iarnă montană suprapuse pe o zi senină de nedescris. Tot parcursul a fost pe drum forestier, care avea cel puțin 25 – 30 cm strat de zăpadă, prin unele locuri chiar peste un metru. Una peste alta, cuvintele, oricât de multe ar fi, sunt prea sărace pentru a descrie frumusețea munților acoperiți cu plapuma de zăpadă. Energia transmisă ne-a ajutat să depășim oboseala provocată de efortul făcut. Fotografiile reținute în memoria aparatului încă îmi bucură ochii”.
  Să ne bucurăm, așadar, și noi ochii cu fotografiile surprinse de Călin Musteață și Iosif Uilăcan pe potecile pline de farmec ale Munților Călimani.

  Cristina Rusu

   

  Aprecierea dvs: - Media: 3 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

  Pai daaa.... Toti cei care o iau asa...haihui si aiurea pe toate dealurile si crestele izolate , pline de zapada si cu pericole la tot pasul... nu sunt altceva decat... asa cum ati zis ... ( "dusi de acasa" )... !

  imaginea utilizatorului Cristina Rusu

  Nu exagerati, domnii din grupul despre care am scris nu o iau ,,aiurea și hai-hui”, cunosc munții județului și regulile pe care le urmezi. Titlul articolului e dat de un nume de blog, atâta tot. Nu e cazul să jigniți.

  imaginea utilizatorului Mihăiță

  ”- Ce-ţi pasă ţie, chip de lut,
  Dac-oi fi eu sau altul ?

  Trăind în cercul vostru strîmt
  Norocul vă petrece,
  Ci eu în lumea mea mă simt
  Nemuritor şi rece.”

  imaginea utilizatorului silvian

  Băietii au facut plimbarea prin Muntii Bârgău. Putină geografie... d-na profesoara de geografie.

  imaginea utilizatorului Cristina Rusu

  Au atins și o parte din Munții Bârgăului, dar mare parte din călătorie a fost în Munții Călimani, domnule vizitator Ionel:).

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close