Lucian Ban și Alex Simu, concert de jazz de ținut minte

-A A +A

Lucian Ban și Alex Simu, un concert de jazz de ținut minte
  Pe scenă Sinagogii au urcat duminică, la ora 18.00, artiștii Lucian Ban - pian și Alex Simu – clarinet, aflați într-un turneu național în cadrul proiectului ,,Free fall”. Cei cei doi artiști instrumentiști desfășoară cariere internaționale de anvergură, după cum a subliniat și directorul Centrului Județean pentru Cultură, dr. Gavril Țărmure, în prezentarea care a prefațat concertul. Lucian Ban, originar din Teaca, este un foarte prețuit pianist de jazz la New York, iar Alex Simu, clarinetist la Amsterdam. Vorbind despre carierele celor doi, dr. Gavril Țărmure a evocat și concertele pe care le-a susținut în Statele Unite ca interpret invitat al trupei ,,Elevation” a lui Lucian Ban: „A fost un experiment, un succes, pe care, să fiu sincer, nu l-am așteptat. Mă gândeam că va fi privit ca un soi de bizarerie însă, spre încântarea mea, pentru că eram și foarte emoționat, primirea a fost aproape entuziastă la New York și la Seattle și cam peste tot (...) Am văzut de cât respect se bucură Lucian Ban printre colegii săi, la New York”.
  Concertul a fost o magică înlănțuire de bucăți clasice din repertoriul jazz și de compoziții ale lui Alex Simu, un clarinetist cu o puternică amprentă personală. Rigoarea pieselor standard de jazz și ludicul armonios al improvizației au constituit elementele de succes ale celor doi artiști, virtuoşi ai celor două instrumente.
  Publicul bistrițean a primit cu entuziasm acest concert, neîndoielnic unul dintre cele mai bune ascultate la Bistrița.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Economic

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close