Părinții, implicați în proiecte educative la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Năsăud

-A A +A

Părinții, implicați în proiecte educative la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Năsăud
  Să-ți înveți propriul copil să danseze. Așa se implică, pe parcursul acestui trimestru, părinții micuților ce frecventează Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Năsăud, în cadrul unui proiect educațional cu rol de sensibilizare și exprimare culturală. Potrivit directoarei instituției școlare, profesoara Cristina Emilia Giurebe, respectivul proiect se numește „Zâmbește-mi, am atâtea să-ți spun!”, fiind aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud şi inclus în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene și care se adresează și altor unități de învățământ.
  Per ansamblu, până la sfârșitul acestui an avem în plan să derulăm activitățile specifice acestui proiect pe trei ateliere de lucru distincte. Primul dintre acestea şi-a deschis porţile în luna ianuarie cu termen de finalizare în luna martie, atelier care are ca şi activitate principală dansul, intitulat sugestiv: În pași de dans mai aproape unii de alții. Sunt vizate minim trei ședințe de dans. Se vor forma perechi de dansatori dintr-un copil și un părinte. După desfășurarea celor trei ședințe se va filma un videoclip al grupei, trimis la comisia de organizare a grădiniței noastre, premiile urmând a fi acordate în urma deliberării juriului, mai precis pe data de 23 martie. Cel de-al doilea atelier se intitulează Copilăria prin ochi de copil și are ca perioadă de derulare lunile aprilie-iunie 2018. Și aici sunt vizate minim trei ședințe cu activități de tipul lucrului manual, în care vor fi utilizate materiale reciclabile. Prin însușirea unor tehnici de lucru, se vor confecționa produse handmade care vor fi valorizate în cadrul unei expoziții cu vânzare pe data de 20 iunie. Expoziția va avea loc pe platoul de lângă Casa de Cultură Năsăud, unde fiecare unitate parteneră va expune obiectele realizate și va avea o cutie personalizată pentru colectarea fondurilor obținute în urma vânzării obiectelor. Banii strânși vor fi folosiți de fiecare unitate pentru organizarea unei petreceri pentru copii. În fine, cel de-al treilea atelier este unul de ceramică, lut și materiale modelatoare, cu perioadă de desfășurare din septembrie și până în decembrie. Prin însușirea unor tehnici de lucru se vor confecționa diferite produse utilizate pentru decorarea unui brăduţ. Brăduții decoraţi trebuie să aibă înălțimea între 1 și 1,5 metri şi să fie în ghiveci pentru a putea fi replantați. Brăduții vor fi aduși în perioada 1-6 decembrie în curtea grădiniței, echipele câștigătoare urmând a fi alese de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Participarea fiecărei unități școlare se poate face fie pe întreg proiectul educațional sau pe un atelier anume. În ambele variante trebuie completat acordul de parteneriat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să luați legătura cu echipa de proiect prin utilizarea emailului proiectului [email protected], prin accesarea paginii de Facebook a proiectului sau prin telefon 0263-361238, GPP Nr.1 Năsăud”, a ținut să dea detalii Cristina Emilia Giurebe.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close