|

Vacanță de neuitat în tabăra de la Centrul Misionar pentru Tineret din Sângeorz-Băi

-A A +A


Vacanță de neuitat în tabăra de la Centrul Misionar pentru Tineret din Sângeroz-Băi
  Pentru cei 62 de elevi care au participat la tabăra de iarnă organizată la Centrul Misionar pentru Tineret din Sângeorz-Băi vacanța intersemestrială a fost una de neuitat. S-au întâlnit elevi din toate colțurile județului, s-au împrietenit, s-au jucat împreună, iar la plecare au lăcrimat cu nostalgie și au promis că se vor revedea cu ocazia altor tabere pe care Tudor Mudure, inspector pentru tineret, și Paul Gavriloaie, preot al Centrului, le vor organiza.
  Alături de participanți, elevi cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, s-au aflat în permanență 19 voluntari (elevi de liceu, profesori și studenți), care au sprijinit și monitorizat activitățile coordonate de profesorul de istorie Marius Pop, la rândul său voluntar al Centrului Misionar pentru Tineret. La tabără a venit să insufle omenie și credință, alături de părintele Paul Gavriloaie, și părintele din Hălmăsău (comuna Spermezeu), Doru-Constantin Zaharie.
  Zilele petrecute în tabără au fost dintre cele mai educative pentru toți participanții. Astfel, au fost organizate ateliere variate de creație, care au pus la încercare inventivitatea tinerilor, ce au creat brățări, cruciulițe, au pictat, au făcut teatru, au cântat la chitară și au bătut toaca. Dimineața și seara au avut loc rugăciuni și discuții duhovnicești, în care elevii s-au familiarizat cu simbolistica bisericească, aflând lucruri interesante despre icoane, cădelniță sau haine preoțești. Tot în cadrul acestor discuții, elevii au urmărit filme educative și au dezbătut, mai apoi, alături de voluntari, subiectele acestora.
  Cum era firesc, jocurile au fost multe și la mare căutare printre participanți, care s-au întrecut în jocuri de cunoaștere, dar mai ales în ,,Marele joc”, o competiție cu cinci echipe, conduse de căpitani, care s-au rotit la cinci ateliere de joc, unde se primeau puncte în funcție de performanțe sau de timp, echipele câștigătoare fiind premiate cu diplome.
  În fiecare zi, în funcție de comportamentul și gradul de implicare în activități, a fost desemnat ,,Copilul zilei”, iar la sfârșit, un băiat și o fată au primit titlul de ,,Copilul taberei”, fiind răsplătiți cu diplome personalizate. Tot diplome personalizate a primit fiecare participant, elev sau voluntar, în funcție de activitatea în care s-a remarcat.
  În ultima seară, când nostalgia plutea deja în aer, a fost organizat un foc de tabără, lângă care s-a cântat și s-au depănat amintiri dragi din zilele petrecute împreună la Sângeorz-Băi. Bineînțeles, după o astfel de tabără, elevii participanți au avut numai cuvinte frumoase, unele dintre acestea redate în cele ce urmează:
  ,,Această tabără mi-a prins foarte bine: ne-am jucat, ne-am distrat şi am aflat lucruri noi despre Dumnezeu. Este un loc unde te simţi foarte bine!”
  „Vreau să mai vin în taberele voastre, deoarece mereu mă simt un alt om când plec de aici. Toţi voluntarii au avut fiecare în parte bunătatea şi faptele lor bune, dar împreună au avut grijă de noi şi mereu ne-au făcut să ne simţim bine”
  ,,Este un program plăcut care include multă distracţie, spirit de echipă şi posibilitatea să te apropii mai mult de Dumnezeu. Găseşti persoane plăcute cu care poţi să vorbeşti şi cu care te împrieteneşti uşor. Tabăra mi-a lăsat o impresie plăcută...”
  „Best camp ever. E cea mai tare tabără din câte am fost (şi am fost în muuuulte) şi numai pe asta o repet. Am plâns la despărţire. Foarte bine organizată, excelent program, organizatori foarte de treabă. Vă rog faceţi taberele mai luuuungi”
  ,,Mi-au plăcut mult cântecele la chitară. Oamenii de aici se comportă drăguţ cu tine. Atmosfera e super! Este cea mai tare tabără ever!”
  ,,Este o tabără frumoasă în care ai ocazia să te apropii de Dumnezeu. A fost foarte frumos, dar ar fi şi mai bine dacă tabăra ar fi de 2 săptămâni. Toţi voluntarii sunt foarte de treabă şi vă mulţumim pentru tot!”
  ,,Taberele ASCOR sunt foarte frumoase, pline de veselie, oameni minunaţi, activităţi amuzante şi unice. Mi-a plăcut totul, în special modul în care a fost organizat Marele Joc, chiar dacă am pierdut”
  ,,M-am distrat şi am aflat lucruri noi. A fost foarte frumos şi mi-a plăcut foarte mult. Greu de descris în cuvinte. Vă mulţumim pentru toate eforturile!”

  Se spune adesea că tineretul din ziua de astăzi este superficial, dar până la urmă tinerii și copiii fac parte din societate, iar societatea noastră a suferit un puternic declin moral după evenimentele din 1989. Se mai spune adesea că ceea ce semeni, vei culege. Iar dacă acest lucru este adevărat, peste ani vom putea ,,culege” oameni frumoși, educați și cu frică de Dumnezeu, care s-au format și datorită taberelor organizate la Centrul Misionar pentru Tineret de la Sângeorz-Băi.

  Cristina Rusu

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close