Dacă e marți 13, e „Ziua Informării Preventive” la ISU Bistrița-Năsăud

-A A +A

Dacă e marți 13, e „Ziua Informării Preventive” la ISU Bistrița-Năsăud
  Marţi, 13 februarie, cu prilejul „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud a desfășurat o serie de activităţi de informare şi educare a cetățenilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU BN, locotenent Marius Rus, sub sloganul „Preveniți ghinionul”, pompierii militari din subunităţile de intervenţie, alături de polițiștii de la Ordine publică și Prevenire, au fost, marţi, în mijlocul cetăţenilor, în zone aglomerate din municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean, pentru diseminarea materialelor aferente campaniilor de informare şi conştientizare a populației. Au fost distribuite broşuri, afişe şi pliante referitoare la riscurile care decurg din exploatarea sistemelor de încălzire cu defecţiuni, fără asigurarea supravegherii sau având coşuri de fum deteriorate, necurăţate de funingine sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile sau din suprasolicitarea instalaţiilor şi aparatelor electrice. În cadrul aceleiaşi activităţi, cetăţenilor le-au fost prezentate principalele măsuri şi reguli de apărare împotriva incendiilor, precum şi modul în care trebuie să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
  Începând cu anul 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, astfel că în fiecare zi de marţi 13 la nivelul comunităţilor bistriţene a fost organizată „Ziua Informării Preventive”. Din acest an, s-a alăturat demersului preventiv şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.
  foto: ISU BN

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  E mult prea putin fata de ceea ce ar trebui facut in domeniul prevenirii.
  Oare de ce sunt asa multe incendii la locuinte, sau de accidente, unele cu victime?
  Unde sunt compartimentele de prevenire din cadrul MAI? Ce fac cei de la SVSU existente la nivelul fiecarei comune?
  Se pare ca aceste compartimente sunt tot mai stufoase si mai ineficiente...fac si ei ce pot sa treaca timpul!

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close