|

Însușiri fără drept de material lemnos sancționate de către jandarmi

-A A +A

Însușiri fără drept de material lemnos sancționate de către jandarmi
  Din acțiunile punctuale desfășurate pe linie silvică de către jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud au rezultat, în ultima perioadă, demersuri privind prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos.
  Astfel, în jurul orei 13.30, în cursul zilei de luni, un bărbat de 29 de ani, din Cușma, a fost amendat de către jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița pentru însușirea fără drept de material lemnos, respectiv lemn de fag, din fondul forestier național. Sancțiunea aplicată a fost în valoare de 1.000 lei, conform art. 8, alin. 2 lit. a) din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice. Totodată, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 17.00, patrula de menținere a ordinii publice din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rodna a fost sesizată, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre faptul că în locul numit Măgura Mare mai multe persoane de sex masculin încearcă să sustragă material lemnos. Ajunși la fața locului, jandarmii au depistat trei bărbați care pregăteau pentru transport lemne de esență rășinoasă pentru foc, fără a deține documente pentru materialul lemnos, argumentând faptul că lemnele au fost găsite tăiate în pădure. Cele trei persoane au fost sancționate conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, după cum urmează: o persoană cu amendă în valoare de 1.000 lei și celelalte două persoane cu avertisment scris și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos.

  Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

   

  Votează acum!

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

  Sa fie foarte clar, ca daca nu sunt obligate Ocoalele Silvice de stat si private, sa-si faca "Depozite permanente cu lemne" pentru populatie, de unde sa si le poata cumpara la preturi acceptabile de "prima mana " ( si nu prin intermediul smenarilor de lemne ) , oamenii vor fura si in continuare "lemne din padure" si acest flagel nu va putea fi stavilit , sau... vreti neaparat sa transformati toata populatia in infractori la regimul silvic ?
  Pe vremea comunistilor, aproape ca toti tzaranii, erau transformati in "hotzi de produse agricole" ... ca nu le plateau munca prestata si ca sa poata trai, isi furau propriile produse ...
  Domnilor politruci de la " butoane" pricepeti odata acest lucru , indiferent ca sunteti " de cea ori de hais " !

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close