|

Locuitorii din Tiha Bârgăului, invitați la discuții cu reprezentanții județului privind lipsa trotuarelor de pe DN 17

-A A +A

Locuitorii din Tiha Bârgăului, invitați la discuții cu reprezentanții județului privind lipsa trotuarelor de pe DN 17
Primarul din Tiha Bârgăului, Vasile Șut, i-a invitat pe cetățenii comunei să participe la o discuție care va avea ca subiect central lipsa trotuarelor ce ar trebui să însoțească drumul național care străbate comuna.
,,Marți, 13 februarie, la ora 17.00, vă invităm la Căminul Cultural din Mureșenii Bârgăului, pentru a discuta problema trotuarelor de pe Drumul Național, precum şi alte discuții referitoare la comuna noastră. Vor fi prezenți domnul Emil Radu Moldovan - președintele Consiliului Județean, domnul Ovidiu Victor Frenț - prefectul județului, precum și reprezentanți de la Poliția Rutieră”, a precizat Vasile Șut în postarea de pe Facebook
Această întâlnire are la bază un eveniment rutier deosebit de grav petrecut pe Valea Bârgăului, în seara de Bobotează. Atunci, un adolescent băut și fără permis de conducere, după ce a furat mașina părinților, a plecat la plimbare accidentând grav șase persoane, dintre care două au decedat ulterior. Dintre cele șase persoane accidentate, patru erau din Mureșenii Bârgăului, localitate componentă a comunei Tiha Bârgăului, inclusiv o fată de 14 ani, decedată după câteva zile de spitalizare.
Urmare a acestui eveniment tragic, la câteva zile distanță, locuitorii din Mureșenii Bârgăului s-au adunat în curtea școlii din localitate pentru un protest spontan, cerând amenajarea de trotuare în comună, de-a lungul Drumului Național 17, unul dintre cele mai circulate din județ. Reabilitat între anii 2004-2007, acest drum nu este însoțit de trotuare, dintr-o eroare de proiectare, se pare, iar locuitorii satelor pe care le traversează sunt nevoiți să circule pe marginea carosabilului, punându-și, astfel, viața în primejdie.
foto: Facebook Ioana Andreea Serețean

Cristina RUSU

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close