|

„Octava astrală a inimii”, la Galeria de Artă Concentric Bistrița, până în luna aprilie

-A A +A

„Octava albastră a inimii”, la Galeria de Artă Concentric Bistrița, până în luna aprilie
Miercuri, de la ora 18.00, la Galeria de Artă Concentric din Bistrița va avea loc vernisajul expoziției de pictură, grafică și desen a artistei Doina Valeria Mihăilescu. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Bistrița, Doina Mihăilescu este profesor universitar doctor la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea da Artă, restaurator și autor de studii despre artele vizuale, având, totodată, calitatea de expert în evaluarea și restaurarea picturii pe lemn.
Cunoscută ca un pictor liturgic și laureată a Premiului pentru Artă Religioasă acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, artista are la activ peste 30 de expoziții personale în România și în state precum Italia, Franța, Germania, Spania, Polonia etc.
„De două decenii artista lucrează în atelier și expune constant lucrări care aparțin unor serii și cicluri care configurează ierarhii ale conținuturilor și ale formei care sunt: Stâlpnici, Iov, Maria Egipteanca, Pustia, Arca, Îngerul Învierii, Mormântul Gol etc. Acum ne invită să privim împreună cum deasupra omului se boltește spațiul sacru și iubirea în același timp infinit. Expoziția «Octava astrală a inimii» poate, fără prea mare efort, să se dezvăluie ca o iconosferă care conține locuri creative deschise unei pluralități de interpretări. Locul poetic al acestei imnografii a iubirii este, cu sprijinul limbajelor alegorice și simbolice care smulg cosmosul din neinteligibilitatea lui inițială, locul care redesenează contururile unei memorii care propune o întâlnire a legăturii nupțiale cu erosul solar paradisiac, pentru a institui un timp al așteptării”, transmite Galeria de Artă Concentric.
Expoziția „Octava astrală a inimii” va putea fi vizitată până în luna aprilie, inclusiv.

 

Cristina RUSU

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close