Ţara mea

Statul paralel, nimic mai simplu!

-A A +A

Statul paralel, nimic mai simplu!
Până de curând, poate mai puțin de o lună, unii și alții se frământau întrebându-se: ce poate fi Statul paralel? După cum filozoful ne învață, pentru a putea ajunge la adevăr este foarte important modul în care formulăm întrebarea. Opinia mireană este că întrebarea ar conține și răspunsul, și până la adevăr nu ar mai fi decât niște pași mărunți. Cum se întâmplă cu orice lucru, mai întâi se gândește complicat, căutându-se concepte sedimentate în ştiințe politice sau încercându-se împrumutarea unor termeni din alte limbi, deoarece gândirea românească mai întotdeauna se socotește depășită de ce spun alții.
Se cunoaște despre stat că este o structură politică menită să slujească o mare comunitate umană și să îi ajute pe oameni să trăiască mai civilizat și confortabil decât în hoardă. Pentru funcționarea lui, a statului, se percep, de la toți cetățenii, impozite, bani cu care statul să își finanţeze cheltuielile, ca atare, să poată exista. Tocmai de la plata impozitelor și de la respectarea legii se sustrag unii dintre cetățeni și aceasta este întâia și marea dovadă că ei se situează în afara statului, că îl subminează și că ușor, ușor îl îmbolnăvesc. Însoțirea frățească a celor care doresc să păstreze pentru ei ce i se cuvine statului, mai mult, să se organizeze pentru a-și produce propria bunăstare în detrimentul statului și a celorlalți semeni, credem că, de fapt, constituie un stat al lor în interiorul celui legal. Dacă vrem să îi spunem pe nume, este chiar Statul paralel. Structuri de acest tip, mai mari sau mai mici, au existat în toate statele, statele adevărate, puternice, având întotdeauna control asupra statului infracțional care cuprinde oameni de la orice nivel.
Teribila spaimă și inflamare a cetățenilor României vine de la faptul că piramida Statului paralel a dobândit aceeași înălțime cu statul veritabil, mai mult, pare mai viguros și cu fălci mai puternice, dând semne că, de fapt, ar fi pe cale să înghită statul democratic al cetățenilor electori.
Dacă Statul paralel are puteri mai mari decât cel democratic, este clar că lupta dintre cele două entități va fi de durată și deloc ușoară. Statul paralel primește, evident, sprijin, subvenție politică, din afara țării, pe măsura intereselor pe care „comanda butoanelor” o are. Interesul este uriaș, deoarece bogățiile subsolului României, pe care străinătatea le-a dobândit şi le exploatează, sunt echivalate unei redevențe de 30 de milioane euro pe an, din care se plătesc cam 15, unele societăți neplătind nimic, niciodată.
Bine, sub umbrela Statului paralel se pratică toate nelegiurile, tot ce legea interzice.
Iată cum Statul paralel este o hidră cu gurile rapace în străinătate, și cu cele mici, ale „stăpânilor legii”, în țară, pentru că trebuie „să mânce și gura lor o pită”, a celor de aici, din mila străinătății. Nu este prea departe de noi statul comunist românesc al lui Gheorghiu Dej, pe lângă care exista și cel paralel, sovietic, ce fura bogăţiile României, ,,ajutându-ne”. Amintim că în grațiile statului sovieto-român nu se găsea, la o vreme, Ion Gheorghe Maurer, înalt lider comunist român. Fiind buni prieteni, Dej i-a spus lui Maurer că trebuie să se ascundă, pentru că sovieticii sunt cu ochii pe el, că nu îl vor în faţă și că el nu îl poate apăra. A spus-o Dej.
Statul de atunci și statul de acum par a avea aceeași miasmă, ajunsă pe Carpați de la Moscova atunci, de la Washington și Moscova acum.
Nimic nou sub soare, a spus Solomon înţeleptul, nimic nou în complexa infracţionalitate de stat care subminează chiar existenţa României.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close