Comuna Parva, prima localitate din România care a semnat pentru unirea cu Basarabia

-A A +A

Comuna Parva, prima localitate din România care a semnat pentru unirea cu Basarabia
  Luând exemplul fraților de peste Prut, mai precis al celor 34 de localități din Republica Moldova care, în acest început de an, au votat în consiliile locale unirea cu România, Legislativul comunei Parva a devenit luni, 19 februarie, prima unitate administrativ-teritorială din țara noastră care a întors gestul.
  Astfel, printr-o rezoluție adoptată în cadrul unei ședințe ordinare, edilii părveni solicită președintelui Românie, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților și Guvernului României, unirea cu Basarabia.
  Comuna Parva, prima localitate din România care a semnat pentru unirea cu Basarabia
  Să facem tot ce stă în puterea noastră pentru reîntregirea țării în anul centenar 2018. Generația de azi are datoria morală de a lupta pentru aceleași idealuri apărate cu prețul vieții lor de înaintașii noștri. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii fără o parte din teritoriile românești care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia, în 1918. O sărbătoare adevărată a poporului român poate avea loc în aceleași condiții din 1918.
  Nu trebuie să uităm suferințele trecutului, chinurile fraților, părinților și bunicilor noștri care au luptat pentru pământul acesta românesc, umiliți prin lagărele sovietice, de unde unii nu s-au mai întors. Mai mult, împotriva voinței lor, frații noștri din Basarabia au fost rupți de la trupul patriei istorice din voia lui Hitler și a lui Stalin.
  Prin prezenta Declarație, ne asociem demersurilor primarilor din Republica Moldova (Basarabia) de a lupta împreună pentru recunoașterea valabilității actului Unirii citit de bistrițeanul Iuliu Hossu, la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorința de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri, fără ca pământul românesc să aibă granița la Prut
  ”, se arată în rezoluția semnată de primarul Ioan Strugari, alături de viceprimar și consilierii locali.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (9 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator    Pascari  Olga Vasilii

  REUNIRE DRAGI FRAȚI ROMANI !!!! UNDE-S MULȚI___PUTEREA CREȘTE !!!!

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Bravoooo!!!!

  Bravoooo!!!!

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Romania Mare 2018

  Bravo Bravo Bravo !!!! Asta da initiativa !!!

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close