Elevii întâmpină Centenarul cu „Cărticica de unire”

-A A +A

Elevii întâmpină Centenarul cu „Cărticica de unire”
Copiii din clasa a V-a de la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu” au publicat recent, sub coordonarea profesoarei Elena M. Cîmpan, o culegere de poezii dedicate Centenarului Unirii. Volumul este intitulat ,,Cărticica de unire. O clasă pentru un centenar” și conține câteva zeci de acrostihuri; fiecare poezie are patru versuri, iar literele de la începutul fiecărui rând, citite pe verticală, formează cuvântul o sută. Așa cum se precizează la începutul cărții, ,,această lucrare este o joacă”. Trebuie spus că o astfel de joacă este deopotrivă instructivă și fericită pentru elevi. Profesoara Elena M. Cîmpan, împreună cu elevii dânsei, cinstesc Marea Unire printr-un gest ludic și patriotic în același timp, arătând că înțeleg semnificația evenimentului.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close