|

Mai rău ca la noi...

-A A +A

Mai rău ca la noi...
  Intrarea în Postul Mare este un prilej de petrecere la români, transmis din străbuni, doar că în trecut în post nu se mai organizau petreceri, ceea ce nu se poate spune în zilele noastre, mai ales în mediul urban. Totuși, petrecerile de Lăsatul Secului de la noi sunt modeste față de ce se întâmplă în alte țări. Astfel, la Limassol, în sudul Ciprului, intrarea în Postul Paștelui se sărbătorește printr-un carnaval zgomotos, stropit din belșug cu mâncare și băutură, iar în urma petrecăreților pe străzile orașului rămân tone de deșeuri. Prin urmare, a două zi după carnaval este ,,lunea verde”; populația nu merge la serviciu, ci se dedică curățeniei. Tot în ,,lunea verde” se dreg cei care au sărbătorit peste măsură cu o seară înainte. Informațiile și fotografiile ne-au fost transmise de un conațional aflat la muncă în Limassol.

  Cristina RUSU

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close