Mihai Marica, arbitrul bistrițean de fotbal ridicat în slăvi de Gazeta Sporturilor

-A A +A

Mihai Marica, arbitrul bistrițean de fotbal ridicat în slăvi de Gazeta Sporturilor
Ultima pagină a ziarului tipărit de luni, dar și ediția online a celui mai citit cotidian de sport din România îi sunt dedicate arbitrului bistrițean de fotbal Mihai Marica, „judecător” ce are și ecuson pentru meciuri internaționale.
În calitate de tușier, Mihai Marica a fost protagonistul unei faze foarte controversate în partida din Liga I dintre Concordia Chiajna și CS Universitatea Craiova, disputată vineri. În minutul 85, la scorul de 0-1, „centralul” Marcel Bârsan a dictat penalty în favoarea gazdelor, după o intrare a portarului Craiovei asupra atacantului Daniel Benzar. Aflat la peste 40 de metri distanţă de poartă, asistentul Mihai Marica a văzut ceva ce doar reluările TV cu super slow motion au clarificat: n-a fost fault, portarul a jucat mingea. Asistentul a intervenit şi a schimbat decizia „centralului”, iar Craiova a câştigat meciul şi cele trei puncte, cu implicații directe în lupta pentru titlu, pe care oltenii și-l dispută cu CFR Cluj și FCSB.
Decizia de la Voluntari - Craiova vine într-un sezon fantastic pentru arbitrul din Bistrița. Nu are nici măcar o greșeală, deși a fost delegat la nu mai puțin de 15 partide. Imediat după terminarea meciului, Marica şi întreaga brigadă au fost vizitaţi în cabina de arbitri de observatorul Adrian Vidan, dar şi de şeful CCA, Kiros Vassaras. Ulterior, Marica a fost asaltat cu telefoane din partea prietenilor şi a colegilor arbitri, care erau curioşi să afle cum de a putut vedea perfect acel moment din minutul 85. «Eram foarte atent la fază, extrem de concentrat și am văzut printre picioarele jucătorilor că portarul celor de la Craiova atinge balonul cu talpa. Practic a înțepat-o! Chiar dacă erau 40-45 de metri de locul unde mă aflam, am făzut faza perfect! Am văzut că arbitrul a dat penalty, dar m-am gândit că dacă am observat eu totul perfect ar trebui să-i spun că nu a luat decizia corectă. Era un coleg al meu pe care trebuia să-l ajut. Eram absolut convins că n-a fost penalty», le-a explicat Marica tuturor”, se arată în articolul din Gazeta Sporturilor.
Astfel, Marica a primit supranumele de „Sniperul” (Lunetistul) arbitrajului românesc.
foto: gsp.ro (Raed Krishan)

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Gavrilă Moldovan

Felicitări, domnule Mihai Marica. Vei ajunge departe în fotbal. Așa oameni avem nevoie și în politică - cu coloană vertebrală.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close