Comuna Șieu-Măgheruș a câștigat procesul cu municipalitatea. Bistrița riscă să piardă și banii încasați de la Teraplast timp de 10 ani

-A A +A

Comuna Șieu-Măgheruș a câștigat procesul cu municipalitatea. Bistrița riscă să piardă și banii încasați de la Teraplast timp de 10 ani
Printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, grupul de firme Teraplast este obligat, începând de luni, să achite taxele și impozitele locale către comuna Șieu-Măgheruș. Schimbarea destinației banilor, pe care Teraplast îi va vira anual, survine în urma câștigării în instanță, după aproape 10 ani de litigiu, a dreptului de proprietate asupra terenului pe care se află amplasate obiectivele economice ale grupului din județ.
În anul 2008, Teraplast își reloca unitatea de producție pe un teren revendicat atât de municipiul Bistrița, cât și de comuna Șieu-Măgheruș. În toată această perioadă, taxele și impozitele locale plătite de către Teraplast au intrat în bugetul municipiului. Primarul comunei Șieu-Măgheruș spune că mai există un al doilea proces pe rol, prin care se solicită recupererea sumelor pe care Teraplast le-a plătit timp de 10 ani în conturile municipiului Bistrița.
Până nu am sentința motivată, comunicată Primăriei Bistrița, nu mă pot pronunța pe ce va urma”, a spus primarul Bistriței, Ovidiu Crețu.
Întrebat cum va acționa în situația în care Primăria Șieu-Măgheruș va solicita rambursarea banilor încasați în toată această perioadă, primarul Ovidiu Crețu a evitat să dea un răspuns clar.
Nu suntem «în cazul în care». Să vedem ce se spune în sentință și ne vom alinia la legislația din România. Oricum, împotriva acestei sentințe nu mai avem altă cale de atac”, a mai declarat Ovidiu Crețu.
Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi a instalaţiilor.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close