|

Întâlnire pe tema creșterii siguranței în școli și a prevenirii delincvenței juvenile

-A A +A

Întâlnire pe tema creșterii siguranței în școli și a prevenirii delincvenței juvenile
La Prefectură a avut loc, joi, întâlnirea grupului mixt de lucru pentru creşterea siguranţei elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. În cadrul întâlnirii s-au analizat activitățile desfășurate în semestrul I al anului școlar în curs de instituțiile publice cu atribuții în domeniu. Principalele aspecte pozitive legate de subiectul analizat sunt date de scăderea numărului de infracțiuni în zona adiacentă școlilor față de perioada similară a anului școlar anterior, de la 25 la 20, și lipsa accidentelor grave de circulație în care au fost implicați elevi aflați în drum spre/dinspre școală. Activitățile educativ-preventive pe linia siguranței în școli, a combaterii consumului de droguri și alcool și cele care privesc prevenirea victimizării vor continua și în semestrul II, pentru asigurarea unui mediu sigur în incinta și în perimetrul școlilor.
De precizat că escaladarea violenței școlare în ultimii ani în unitățile de învățământ din țara noastră a determinat implementarea unor strategii de prevenire și combatere a fenomenului, prin implicarea tuturor instituțiilor publice care pot sprijini acest lucru.

Cristina RUSU

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Schimbati dr.acului regulamentele scolare si lasati-i pe dascali sa-si faca ordine si disciplina in scoli si nu le mai tot suflati in " telefoanele mobile " la toata "plo.da.raia " din scoli, ca aici este problema. Refaceti " Regulamentul Calului Balan " al lui I. Creanga si refaceti inapoi " Scolile de corectie " unde sa fie dusi cu fortza toti " debedeii scolilor " , epurati si asanati unitatile de invatzamant de acesti derbedei si puneti-i acolo unde le este locul , cu parintii lor de proasta calitate cu tot daca este cazul !
Este incredibil ce se intampla astazi atat in scoli, cati si in societatea romaneasca in general cu diluarea pana la "anihilare " a autoritatii de toate felurile .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close