|

Ionuț Simionca: Becleanul să fie primul oraș din țară care semnează pentru unirea cu Moldova

-A A +A

Ionuț Simionca: Becleanul să fie primul oraș din țară care semnează pentru unirea cu Moldova
Deputatul PMP Ionuț Simionca a precizat vineri, în timpul unei conferințe de presă, că partidul din care face parte este preocupat de desfășurarea unor activități pe tema Centenarului Marii Uniri, care vor avea loc și la Bistrița. Astfel, în jurul datei de 10 martie, în orașul nostru vor sosi, la invitația deputatul bistrițean, primarii comunelor din Republica Moldova care au votat simbolic unirea cu România, pentru discuții pe marginea reîntregirii teritoriului României de la 1918.
Preocupările pentru unire nu s-au oprit însă la aceste declarații. Ținând cont de faptul că Parva este prima comună din România care a votat simbolic unirea cu Moldova, Ionuț Simionca s-a gândit că ar fi cazul ca și un oraș din județ să fie primul din ţară care se pronunță pentru un asemenea vot simbolic în anul Centenarului. În aceste condiții, în timpul conferinței de presă l-a sunat pe primarul Nicolae Moldovan, pe care l-a provocat să inițieze o hotărâre de Consiliu local prin care Becleanul să fie primul care să-și afime dorința de a se uni cu Moldova. Primarul Becleanului a răspuns că inițiativa i se pare bună și că are de gând să inițieze o astfel de Hotărâre, în contextul în care există şi un proiect de înfrățire a Becleanului cu un oraș din Republica Moldova.
Ionuț Simionca a explicat că a ales să-i facă această propunere lui Nicolae Moldovan pentru că acesta este un primar deschis și performant și pentru că: „Obiectivul reunirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului sub aceeaşi graniţă este unul care nu are culoare politică. Locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud sunt responsabili şi patrioţi”.

Cristina RUSU

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Le-au promis moldovenii ca-i primesc pe toti, sa se mute la ei...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close