Campioana județului Bistrița-Năsăud va juca cu campioana din Satu Mare, în barajul pentru promovarea în Liga a III-a

-A A +A

Campioana județului Bistrița-Năsăud va juca cu campioana din Satu Mare, în barajul pentru promovarea în Liga a III-a
Miercuri dimineață, la sediul Federaţiei Române de Fotbal a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea jocurilor de baraj pentru promovarea în campionatul Ligii a III-a, ediţia 2018 - 2019. Pe 16 iunie (ora 18.00, turul) şi 23 iunie (ora 17.30, returul), cele 42 de campioane judeţene vor juca pentru 21 de locuri promovabile în Liga a III-a. S-a stabilit că echipa campioană a județului nostru va întâlni campioana județului Satu Mare, în sistem eliminatoriu, tur-retur, pentru promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării. Conform tragerii la sorți, prima partidă din dubla manșă se va juca în Bistrița-Năsăud.
La prima vedere, pare o tragere excelentă pentru ACS Dumitra (foto), liderul detașat al Ligii a IV-a din Bistrița-Năsăud, fosta și, practic, viitoarea campioană din fotbalul bistrițean, în condițiile în care a fost evitată confruntarea cu „nucile tari” din Bihor, Cluj sau Maramureş. La jumătatea campionatului Ligii a IV-a din Satu Mare, pe primul loc este Crasna Moftinu Mic, o formație ce nu spune nimic, reprezentanta unei comune ce a ieșit în evidență în această iarnă printr-un incendiu izbucnit la o sondă de gaz, ce a necesitat o lună de zile pentru a fi stins, inclusiv cu ajutorul pompierilor bistrițeni.
Revenind, să spunem că, înaintea returului, Crasna Moftinu Mic are o zestre de 28 de puncte într-un campionat cu 11 echipe, cu 9 victorii și un egal, urmată de Știința Beltiug (24 de puncte), Energia Negrești (22), Talna Orașu Nou (21), Victoria Carei (17), Recolta Dorolț (15), Turul Micula (12), Voința Babța (8), FC Certeze (5), Voința Doba (4) și Dari Lipău (1).

Iată cum se prezintă țintarul barajului pentru promovarea în Liga a III-a:

Botoșani - Bacău
Iași - Neamț
Suceava - Vaslui
Maramureș - Bihor
Cluj - Sălaj
Bistrița-Năsăud - Satu Mare
Brașov - Covasna
Alba - Harghita
Mureș - Sibiu
Hunedoara - Covasna
Arad - Gorj
Timișoara - Mehedinți
Vâlcea - Teleorman
Argeș - Olt
Dâmbovița - Dolj
Ialomița - Ilfov
Giurgiu - București
Călărași - Prahova
Vrancea - Constanța
Tulcea - Buzău
Galați - Brăila

Pe de altă parte, tot miercuri, la Casa Fotbalului s-au tras la sorți și meciurile de baraj dintre campioanele județene la juniori (Under 19), pentru calificarea la turneul regional. Și aici am avut șansă, întrucât campioana din Bistrița-Năsăud (ce se va alege dintre Voința Cetate, Minerul Rodna și Heniu Leșu, formații desprinse decisiv la vârf) va juca cu formația campioană din județul Sălaj (Barcău Nușfalău sau CS Crasna).

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close