|

Doi bistrițeni, cercetați pentru deținerea fără drept a unor arme neletale supuse autorizării

-A A +A

Doi bistrițeni, cercetați pentru deținerea fără drept a unor arme neletale supuse autorizării
Miercuri, 28 februarie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat controale și verificări de specialitate, pe raza municipiului Bistrița, la regimul armelor și munițiilor. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au identificat doi bărbați, de 61 ani, respectiv 76 ani, ambii din Bistrița, care dețineau ilegal arme neletale cu aer comprimat și o lunetă, toate supuse autorizării. Astfel, armele respective au fost indisponibilizate, iar cercetările continuă în ambele cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Din cate rezulta din dispozitiile Legii 295 din 2004 cu Normele de aplicare aprobate prin Hotararea 130 din 2005 ambele modificate si actualizate pana in 2018 , toti cei care doresc sa detina , sa poarte si sa foloseasca arme si munitii de foc letale si neletale ( chiar si cu aer comprimat... ) trebuie sa urmeze cursurile organizate si desfasurate de societatile civile de " arme si munitii " aflate in evidenta Serviciului de Arme si Munitii de la Inspectoratele Judetene de Politie .
Chiar si vanatorii care au dobandit aceasta calitate fara a avea aceste cursuri, indiferent ca au sau nu efectuat stagiul militar care a fost obligatoriu in epoca comunista , cu ocazia prelungirii valabilitatii permiselor de arme, vor trebui sa faca dovada ebsolvirii unor astfel de cursuri , iar cei care deja le au, sa faca dovada ca au participat la cel putin o sedinta de vanatoare legal organizata la societatea de care apartin ori la un poligon de tragere autorizat .
Foarte multi au crezut ca daca intr-o anumita vreme dupa Revolutie s-au putut cumpara astfel de arme ( cu aer comprimat ) doar cu buletinul... nu mai au obligatia inregistrarii la politie si ca pot efectua trageri cu ele asupra pasarilor si animalelor unde cand si cum le tauie lor capul sau pot folosi astfel de arme peste tot... si fara permis de arma emis de catre Politia Nationala .
Cred ca Serviciul Arme si Munitii, in scop preventiv, ar trebui sa "iasa" si sa publice mai multe materiale, prin care sa arate toate modificarile la legea armelor la zi, deoarece actele normative sunt foarte "stufoase" si nu toata lumea le are la indemana sa le studieze si foarte multi nici nu stiu ca cel putin ele exista .
Am auzit ca toate aceste arme si munitii, nu pot fi folosite decat exclusiv in poligoanele autorizate si este absolut interzisa folosirea lor in alta parte, exceptia armelor destinate exercitarii vanatorii sportive si recreative, in cadru organizat , potrivit legii vanatorii , sau activitatile sub coordonarea Federatiei Romane Nationale de Tir Sportiv , precum si al armelor de autoaparare, folosite de catre cei care sunt autorizati sa le detina, poarte si folosi .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close