Vasile Strugari, tânărul din Parva care face bani frumoși din poker

-A A +A

Vasile Strugari, tânărul din Parva care face bani frumoși din poker
  Pasiunea pentru șah m-a făcut să întâlnesc un tânăr din Parva de care cei care-l cunosc pot fi mândri. Este vorba despre Vasile Strugari, harnic, respectuos și bogat, atât sufletește, cât și financiar. Din povestea lui de viață reiese un caracter puternic, ce denotă faptul că a răzbit deja în viață la vârsta fragedă de 26 de ani. După cum mi-a spus în discuția pe care am avut-o vineri, Vasile și-a descoperit pasiunea pentru șah de pe la vârsta de 10 ani, însă din clasa a VII-a s-a pus serios pe studiu, astfel că, pe când urma Colegiul Economic (absolvit în 2010), a devenit triplu campion județean. Cu Științele Politice terminate la UBB, tânărul ne-a descris cum a făcut pasul către poker și evoluția sa.
  Pasiunea pentru șah am descoperit-o încă din clasele primare, de la tatăl meu, iar în liceu am decis să iau în serios sportul minții și să mă apuc serios de studiu. Astfel am reușit să câștig de mai multe ori campionatul județean şi un loc 6 pe țară, la nivel de liceu. Mai departe am observat cum mai mulți șahiști foarte buni au trecut de la șah la poker cu mult succes, fiind foarte multe asemănări: logică, psihologie, disciplină, matematică. Am decis să fac și eu acest pas, începând practic de la zero. La început am jucat turnee și jocuri de cash pe plan local, la Năsăud, între prieteni, cunoștințe sau oameni de afaceri, la cele mai mici mize. Așa am reușit, într-un timp relativ scurt, de circa doi ani, să-mi creez un bankroll substanțial (bani exclusiv pentru poker), pentru a putea merge mai departe şi a trece la alt nivel. Am plecat la facultate la Cluj și am jucat acolo aproximativ nouă luni, cu mult studiu în paralel, având cea mai bună rată de câștig la jocurile de cash. Astfel, organizatorii de acolo au decis să mă ducă într-un schimb de experiență la cel mai mare Poker Room din Europa, la Kings Casino, în Cehia. Așa a început aventura mea cu pokerul la un nivel înalt, prin toată Europa. Am muncit mult în continuare și acum joc constant turnee sau jocuri de cash prin toată Europa, cu intrări de la 500 la 5.000 de euro, un nivel destul de ridicat. Eu un job individual în care nu am șef sau program, în care am deplină libertate și îmi permit să văd cele mai frumoase locuri din lume și să fiu la un nivel financiar foarte ridicat”, ne-a povestit Vasile Strugari.


  Rep.: Vasile, care crezi că e secretul succesului în poker?
  V.S.: În primul rând, ca în fiecare sport, trebuie mult studiu, muncă și disciplină, deși puțini știu asta, apoi îți trebuie o logică și o răbdare de fier, abilități matematice și procentuale, dar și talent.

  Rep.: Ai dat de ceva vedete pe plan internațional, la turneele la care ai participat?
  V.S.: Vedete pe plan internațional foarte cunoscute nu îmi amintesc să fi jucat. Doar din România am jucat la masă cu Dan Chișu, de exemplu. În afară, joc în general cu oameni foarte bogați, de exemplu care vin cu elicopterul personal sau mașini foarte scumpe.

  Rep.: Hai, spune-ne o întâmplare nostimă!
  V.S.: (După câteva clipe de gândire)... La un turneu cu buy-in de 1.000 euro din Germania, când au rămas ultimii 20 jucători și s-au format ultimele două mese, pauza fiind scurtă, eu am întârziat puțin, dar când am revenit la masă și am vrut să mă așez, am observat că în locul meu era alt jucător. Chiar a apucat să joace puțin, dar spre norocul meu mi-a înmulțit fisele. El era așezat pe alt loc la masa mea, dar din greșeală s-a pus pe locul meu.

  Rep.: Ce urmează?
  V.S.: De lunea aceasta, voi merge la un turneu de poker în Germania, iar după ce mă întorc, în 2 aprilie, voi organiza, împreună cu doamna profesoară Narcisa Cira de la Colegiul Economic, un concurs mare de șah la Năsăud, cu premii frumoase și mulți participanți. Eu, personal, mai particip la concursuri de șah destul de rar, dată fiind lipsa banilor din această disciplină.

  Rep.: Cum vezi viitorul tău?
  V.S.: Cel puțin încă doi ani vreau să mai evoluez în domeniu, apoi mă gândesc poate și să-mi întemeiez o familie și să-mi deschid o afacere.

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.3 steluţe (6 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close