Meditația și taxa

-A A +A

Meditația și taxa
De două zile, două terțe de minute și trei nopți meditez la următoarele, privind necesitatea (imperioasă!) epurării politicii actuale care domină România. E vorba de epurarea politicii de aere, împământenită la noi încă de la 1848. Pentru astea, în acest sens (există mai multe „faze”), se simte necesitatea chemării nevoii recurgerii, totuși, la ceva cu putere de magnet, la o puternică explozie spirituală de mare rafinament. Și gândesc că acel CEVA, de neînlocuit, unic, convingător, mobilizator, este METAFORA (deja, pe Google, a fost lansat - la temă - un concurs cu scop precis.)
Nu poate fi vorba, însă, despre orice model de metaforă. Ci numita „metaforă cu structură rigidă”, concomitent, cu alură limpede, cu propulsie de sine-pornitoare, așa cum nu de fiecare dată se înfățișează o metaforă în toate forțele ei iradiante. Sorgintea acesteia – cred că bine am calculat - (nu este nimic surprinzător în demers) ar fi spiritul grecesc modern, neogrecesc, cum se spune în Enciclopediile Britanice. Este vorba despre spiritul acela nu tocmai profund, sever, pătrunzător în vigoarea construcției lui, ci se impune implicarea spiritului moralist, de finețe expresivă, în același timp, a spiritului lucrativ.
Am aflat cum în Termopile ferestrele de toate felurile, mărimile, de consistență lemnoasă, obișnuite, au fost înlocuite cu termopane. Acolo a avut loc acest prim proces de început al modernizării vieții cetățenești. Continui să cred că în Termopile a fost începutul și că din acel loc datează prima consemnare. De unde apoi, veac după veac, deceniu urmând altor decenii, „ideea”, apoi „afacerea” TERMOPANE, s-a răspândit în Europa, treptat, apoi, în întreaga suflare pământeană. S-a ajuns până la sintagma ermetică „termopane politice”. Închiderea ermetică a aerului într-un recipient mare, închiderea aerului într-un enorm vacuum respirabil, bine luminat prin geamuri de sticlă specială, bine dozat cu oxigen, de dimensiuni diferite – cât un birou, cât o locuință, cât o sală de ședințe, de sport – repet, tehnica închiderii ermetice a aerului într-un spațiu stabilit, verificat științific și teoretic, au condus la ideea protecției necesare supraviețuirii corpurilor vii. În special umane. Tehnici de apărare în fața sporirii nemaivăzute a manifestării umane care, în termeni medicali, se numește „flatulație”. Flatulația excesivă a apărut în urma procesului (reușit inginerește) de închidere etanșă a spațiilor locuite (indiferent în ce scopuri), proces datorat invenției și practicării la scară largă a executării și montării termopanelor politice (de proveniență, cum spuneam, în Termopile).
La noi acest proces a luat proporții imediate, cu o răspândire fără precedent. Ca urmare, și procesul tragerii vânturilor (din orice poziție – v. terorișii lui I.I. – n.m.) s-a manifestat și manifestă liber, fără nicio opreliște. Ceea ce este, nu-i așa?, o manifestare organic necesară și benefică. Și tocmai din aceste cauze, românii, parcă mai abitir decât alte neamuri, s-au dedat și s-au obișnuit să-și dea aere, ca manifestare de nivel național. Toți posedă din plin și își dau aere mărețe. Pe scară largă.
De aceea, numitul cercetător/inginer/doctor Ionescu Gavril, cu domiciliul nestabil, tocmai pentru a nu i se da de urmă, ci să se afle sub strictă protecție civilă, a inventat „supozitorul plăcut mirositor”. Acest produs (îi putem spune obiect, fiindcă se pretează la orice fel de folosire și utilizare, în orice loc și spațiu) are destinații de uz clare: pentru spații închise mici, mari și enorm de mari, private și publice. Iar pentru uz general/special, este recomandat: politicienilor, parlamentarilor, miniștrilor – în general, ședințălăilor – recomandat în judecătorii, localuri comune, săli de sport și fitness, școli, spitale, alte locuri (aglomerate mai mult sau mai puțin) închise.
În acest sens, în toate spațiile publice vor fi montate detectoare care vor înregistra gradul de poluare al flatulațiilor (exact ca la emanațiile de noxe te miri unde, de unde și de orice natură). Se prevede – în scop caritabil public – să fie percepute taxe pentru toate felurile de folosire și emanație, taxe obligatorii, care vor fi plătite pe facturi alături de „taxa radio” și „taxa TV”.
Pentru persoanele care intenționează să facă economii în acest nou domeniu de activitate privată publică, este recomandat – spre binele tuturor - să nu își dea aere oriunde, oricând și oricum.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close