|

Hotelul Dracula, scos la vânzare pentru 5,8 milioane de euro, plus TVA

-A A +A

Hotelul Dracula, scos la vânzare pentru 5,8 milioane de euro, plus TVA
Hotelul-Castel Dracula de la Piatra Fântânele a fost scos la vânzare, recent, pentru suma de 5,8 milioane de euro (fără TVA). Anunțul vânzării, alături de o caracterizare a hotelului, apare pe site-ul agenției imobiliare „Latino imobiliare” SRL, care îmbie potențialii cumpărători astfel: „La o distanță de doar câțiva kilometri de municipiul Bistrița, la granița dintre Transilvania și Bucovina, se înalță Munții Bârgăului cu ale sale văi minunate ce îmbie trecătorul la relaxare și popas prin Ținutul Contelui Dracula. Pasul Bârgăului îmbie oaspeții pe meleagurile bistrițene cu al său Hotel-Castel Dracula, plin de istorie și legende. «Ținutul lui Dracula» are menirea de atrage turiștii aflați în căutarea celui mai cunoscut personaj din literatură și cinematografie – Contele vampir Dracula. Conceput și realizat la sfârșitul anilor '70, Hotel-Castelul Dracula își primește vizitatorii oferind circuite turistice de neuitat, drumeții pe munte, degustări de preparate «draculiste», precum și vizite la subsolul ansamblului hotelier, unde se află Cavoul Contelui Dracula”.
Tot din anunțul de vânzare aflăm că este vorba despre o suprafață de 16.576 m², suprafața desfășurată de construcție este de 4.097 m², imobilul fiind construit pe cinci niveluri (demisol, parter și etajele I, II și III). Hotelul are restaurant și 140 de locuri de cazare, dispune de stație proprie de captare și tratare a apei, stație de epurare a apelor uzate, depozit de carburant, terenuri de sport și spații verzi.
Hotelul Dracula a fost inaugurat în anul 1983, sub numele de Hotelul „Tihuța”, deoarece autoritățile comuniste nu au fost de acord ca acesta să poarte numele celui mai cunoscut vampir din toate timpurile. În anul 1990, hotelul a fost rebotezat, primind numele celui mai cunoscut personaj imaginar din lume, fiorosul conte-vampir Dracula, nume inventat de scriitorul Bram Stoker, în celebra sa capodoperă „Dracula”. Construcția hotelului a durat șapte ani, iar la demararea lucrărilor au participat și 28 de turişti „draculişti”, membri ai Societăţii Dracula din Londra.
Acest hotel-castel este „opera” lui Alexandru Misiuga, primul baron al Casei Dracula și membru al Societății „Dracula” din Londra. Fost director al Oficiului Județean de Turism Bistrița-Năsăud, acesta a aflat de la un grup de turiști americani despre existența romanului ,,Dracula”, pe care îl găsește numai la Biblioteca Națională din București, iar după ce îl citește, insistă pe lângă autoritățile vremii să ridice un hotel în Munții Bârgăului, la limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava. Tot Alexandru Misiuga a fost cel care a făcut macheta castelului, inspirată din descrierile lui Bram Stoker.
După schimbarea denumirii, Hotelul Dracula s-a axat pe îmbogățirea ofertei „draculiste” și pe promovarea acesteia în țară și străinătate. Oferta turistică a hotelului este întregită de cadrul natural de excepție în care este situat și care se apropie de cel descris în romanul „Dracula”: „Priveliștea era magnifică (...). Cât vezi cu ochii, un ocean de vârfuri de brazi, întretăiat pe ici-colo de hăuri întunecate și de câte un fir argintiu, râurile care clocotesc prin pădure” (Dracula, Bram Stoker).

Cristina RUSU

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Si uite asa se vinde totul in Romania... Oare ce mai ramane pentru generatiile viitoare ? Probabil o tara care functioneaza in regim de colonie, toate valorile fiind detinute de straini...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close